Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Μεγαλες μειωσεις επικουρικων συνταξεων που θιγουν χιλιαδες συνταξιουχουχους του Πολεμικου Ναυτικου και Λιμενικου περασαν νυχτα!!!!

 Αθλια αποφαση του διορισμενου ΔΣ του Μετοχικου Ταμειου Ναυτικου  περικοπτει κατα το 1/3 τις επικουρικες συνταξεις χιλιαδων συνταξιουχων του Π.Ν και του Λιμενικου ,περαν των αλλων μειωσεων που εχουν υποστει.....ειναι μια αποφαση που παρθηκε εν κρυπτω και νυχτα......προφανως κατ εντολην της κυβερνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ .Επιβαλλεται στο θεμα να παρει θεση ο υποψηφιος βουλευτης Αχαιας με τη ΝΔ και πρωην αρχηγος του ΓΕΝ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ.
Και βεβαια σε  μια σειρα απο ερωτηματα που προκυπτουν θα πρεπει να δωσουν απαντηση κυβερνηση και ελληνικα δικαστηρια...
1. Ποιος, με ποια διαδικασία και με ποια αξιολογικά κριτήρια έγινε η επιλογή του Αντιναυάρχου (ε.α.) Μ. Κανάρη Π.Ν. ως Προέδρου του Μ.Τ.Ν.
2. Ποιες οι ειδικές γνώσεις του, περί τα οικονομικά και ποίο στοιχείο των ειδικών γνώσεων του, περί την Διοίκηση του συγκεκριμένου Ταμείου, συνέτεινε στην επιλογή του, ως Προέδρου.
3. Ποιο είναι το ύψος της χρηματικής αποζημίωσης που λαμβάνει από το Ταμείο, για τις υπηρεσίες που προσφέρει ;;
4. Σε ποίες Νομικές ή Διοικητικές ενέργειες προέβει η Διοίκηση του Ταμείου, για την εξασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων πριν ή μετά τις συνέπειες του P.S.I.


ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Γλάδστωνος 1 - Αθήνα             
22 Αυγούστου 2012                Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ ΗΘΕΜΑ: Μείωση Μερισμάτων ΜΤΝ και ΕΚΟΕΜΝ    Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι:
           α.  Το ΔΣ/ΜΤΝ κατά τη συνεδρίαση της 22ας Μαΐου 2012, αφού έλαβε υπόψη την οικονομική κατάσταση του Ταμείου, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Α΄ Τετραμήνου 2012, παραμένει για ένα ακόμη έτος αρνητική, αποφάσισε την μείωση κατά 25% του συνόλου των χορηγουμένων μερισμάτων του ΜΤΝ από 01-07-2012 με εξαίρεση το κατώτατο μέρισμα (1/3 μερίσματος Σημαιοφόρου με 27 έτη υπηρεσίας και 56% ΕΧΥ, ήτοι 69,52?).

          

           β. Η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΚΟΕΜΝ κατά τη συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου 2012, απεφάσισε όπως από το Γ΄ Τετράμηνο  2012 η τιμή μεριδίου διαμορφωθεί στα 2,10? κοινή για ΠΝ και ΛΣ έναντι των 3,214? για το ΠΝ και 3,004? για το ΛΣ (ποσοστό μείωσης 35% και 30% αντίστοιχα), με εξαίρεση το κατώτατο μέρισμα (1/3 μερίσματος Σημαιοφόρου με 27 έτη υπηρεσίας και 56% ΕΧΥ, ήτοι 31,00?).

          

   Οι παραπάνω αποφάσεις στηρίχθηκαν στην αναγκαιότητα εξισορρόπησης των ισοζυγίων χρηματοροών και εξασφάλισης επαρκούς ρευστότητας για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των μετόχων και μερισματούχων, ένεκα των ζημιών που προκλήθηκαν στο Ταμείο από το PSI και της συνεχούς συρρίκνωσης των εσόδων του, ως επακόλουθο της εν γένει δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας της χώρας.
 
   Αντιναύαρχος ε.α. Μ. Κανάρης Π.Ν.

Πρόεδρος ΔΣ / ΜΤΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες