Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

To «Μονακό της Ελλάδας»...

 
Αυστραλιανά fund βρίσκονται πίσω από το φιλόδοξο σχέδιο εγκατάστασης έξι υπερπολυτελών ξενοδοχείων (με 1.020 σουίτες και συγκροτήματα κατοικιών), γηπέδου γκολφ διεθνών προδιαγραφών, μαρίνας, αλλά και παραθαλάσσιου οικισμού στο νότιο τμήμα της... Ιθάκης
Το project, το οποίο φέρει την ονομασία «Iliad Resort», έχει αναλάβει η εταιρεία Portfolio International Holdings Limited, που έχει διαχειριστεί μεγάλες επενδύσεις στην Αυστραλία, την Κόστα Ρίκα, το Αμπου Ντάμπι, την Ελούντα, τη Φλόριντα, την Καλιφόρνια κτλ.

Οπως αναφέρει, μάλιστα, ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Smenter Limited, η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια της έκτασης, το μόνο που απομένει είναι η εκπόνηση της τελικής περιβαλλοντικής μελέτης, καθώς όλα τα υπόλοιπα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Στην επένδυση εμπλέκονται ελληνοαυστραλοί επιχειρηματίες με καταγωγή από το νησί, άλλα και αυστραλοί επιχειρηματίες, που δεν έχουν καμία σχέση με την Ιθάκη.

Πηγές από το περιβάλλον του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, που επικαλείται το thetoc.gr, επιβεβαιώνουν πως είχαν εμφανιστεί εκπρόσωποι της εταιρείας τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο του 2013, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μάθουν τι προβλέπει η νομοθεσία της χώρας για επενδύσεις και ιδίως για τις διαδικασίες fast track, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί και ορισμένες συναντήσεις.

Η «μυθική» επένδυση

Το Iliad Resort πρόκειται να καταλάβει μια έκταση 1.600 στρεμμάτων στο εξωτερικό του νησιού της Ιθάκης, λίγο πριν την τοποθεσία Βαθύ, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά ένα πολυτελές θέρετρο.

Ηδη στην ιστοσελίδα της εταιρείας έχουν αναρτηθεί οι μακέτες του έργου και όπως φαίνεται από αυτές το συγκρότημα θα περιλαμβάνει βίλες, μαρίνα με δυνατότητα υποδοχής 200 σκαφών - αλλά και κρουαζιερόπλοιων - καθώς και γήπεδο γκολφ, 18 οπών.
Πιο συγκεκριμένα, το συγκρότημα θα περιλαμβάνει:
  • Έξι (6) υπερπολυτελή ξενοδοχεία με 1020 σουίτες και διαμερίσματα
  • 150 κατοικίες για golfers
  • Ένα παραθαλάσσιο «χωριό»
  • Golf διεθνών προδιαγραφών
  • Μαρίνα 200 θέσεων
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες