Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ροζ σκάνδαλο στο βρετανικό πολεμικό Ναυτικό με πρωταγωνίστρια 42χρονη κυβερνήτη πλοίου

090E1EDE888FDC90F81055E44E35FF4AΣτα... αμπάρια της φρεγάτας "HMS Portland" στέγαζαν τον "παράνομο" έρωτά τους η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης πολεμικού πλοίου της Βρετανίας κι ένα μέλος του πληρώματος της φρεγάτας που διοικούσε!

Η 42χρονη Σάρα Γουέστ, που φέρεται ως η πρωταγωνίστρια του ερωτικού σκανδάλου που συγκλονίζει το Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό, τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελίες αξιωματούχου ότι διατηρούσε "ανάρμοστη" σχέση με μέλος του πληρώματος.
Κατηγορούμενη ότι παραβίασε τον Κώδικα Κοινωνικής Συμπεριφοράς, η κυβερνήτης της φρεγάτας "HMS Portland" βρίσκεται ήδη στο...σπίτι της, έχοντας προσωρινά αποχωρήσει από τα καθήκοντά της για όσο διάστημα διαρκέσει η έρευνα για την υπόθεση, με τα βρετανικά ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι το σκάνδαλο δεν θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις εάν ο κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου ήταν άνδρας.
Το σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες άλλου αξιωματικού ο οποίος αποκάλυψε ότι η Σάρα έχει συνάψει δεσμό με άνδρα του πληρώματος του πλοίου.
Πριν από τρία χρόνια, το όνομά της βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ καθώς, για πρώτη φορά στην ιστορία των 500 ετών του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, μια γυναίκα αναλάμβανε τα ηνία πολεμικής μονάδας και δη μιας σύγχρονης φρεγάτας. Πλέκοντας το εγκώμιο της 42χρονης, το Πολεμικό Ναυτικό της Βρετανίας έσπευσε τότε να επισημάνει ότι η κυρία Γουέστ ανέλαβε την θέση λόγω προσόντων τα οποία υπερτερούσαν απ΄αυτά των ανδρών συνυποψηφιών της.
Σύμφωνα με την βρετανική "Telegraph", η Σάρα Γουέστ ανέλαβε το Μάιο του 2012 τη διοίκηση της φρεγάτας Type 23 του Ναυτικού της Βρετανίας. Δύο χρόνια αργότερα, πρωταγωνιστεί σε ερωτικό σκάνδαλο αφού κατηγορείται ότι παραβίασε τον "Κώδικα Κοινωνικής Συμπεριφοράς", σύμφωνα με τον οποίο, απαγορεύεται στο προσωπικό να έχει ερωτικές σχέσεις με τους υφισταμένους εάν αυτές οι σχέσεις θέτουν σε κίνδυνο την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο άνδρας αξιωματικός με τον οποίο φέρεται να είχε την σχέση η κυβερνήτης, είναι παντρεμένος. Η ίδια πάντως είναι διαζευγμένη.
Εκπρόσωπος του βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, δήλωσε: «Γνωρίζουμε για τον ισχυρισμό περί παραβίασης του Κώδικα Κοινωνικής Συμπεριφοράς στο πολεμικό πλοίο "HMS Portland", τον οποίο και αντιμετωπίζουμε σοβαρά. Όποιος βρεθεί να υπολείπεται των υψηλών προδιαγραφών του Βασιλικού Ναυτικού μπορεί να αναμένει ότι θα αντιμετωπίσει τα κατάλληλα μέτρα" .
Αν τελικά η κυρία Γουέστ καταδικαστεί για παραβίαση του Κώδικα Κοινωνικής Συμπεριφοράς, οι πιθανές τιμωρίες περιλαμβάνουν από μια επίσημη επίπληξη έως ακόμη και το ενδεχόμενο να παυθεί από τα καθήκοντά της και να τεθεί εκτός Ναυτικού, με δυο λόγια να αποστρατευθεί και προφανώς ότι τιμητικά!!!
Σε παλαιότερη συνέντευξή της στην εφημερίδα "Daily Mirror", η ίδια έχει παραδεχτεί πως νιώθει περήφανη που είναι η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης, είχε τονίσει ωστόσο, πως πολλές γυναίκες έχουν σημαντικές θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις κι όχι μόνο, με προκλήσεις και απαιτήσεις.Υπογράμμισε ωστόσο,ότι η θέση έχει και μειονεκτήματα. ''Είμαι χρόνια στη θάλασσα και πιθανότατα γ΄αυτό είμαι μόνη μου. Αλλά κάθε πρόσωπο στο στρατό κάνει θυσίες."
Η 42χρονη Σάρα γεννήθηκε στο Lincolnshire και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire πριν από την ένταξή της στη ναυτική Σχολή "Britannia Royal Naval College", το Σεπτέμβριο του 1995. Όταν διορίστηκε σε θέση κυβερνήτη πολεμικού πλοίου, περιέγραψε το γεγονός ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας της: "Λαμβάνοντας την εντολή για το "HMS Portland" είναι σίγουρα το πιο υψηλό σημείο στα 16 χρόνια μου στο Βασιλικό Ναυτικό μέχρι στιγμής".
Σύμφωνα με την "Telegraph", η φρεγάτα "HMS Portland" απέπλευσε από το Πλίμουθ τον Ιανουάριο και είναι στα τελευταία στάδια της επτάμηνης αποστολής της,η οποία περιέλαβε την Ευρώπη, την Αφρική, τη Νότια και τη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με σχετική ιστοσελίδα για την θαλάσσια κυκλοφορία, η τελευταία γνωστή θέση του πλοίου ήταν το λιμάνι του Σαν Χουάν, στο Πουέρτο Ρίκο, στις 19 Ιουλίου.
(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες