Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Τσίπρας: Μετέφερα στον Πάπα την πραγματική εικόνα της Ελλάδας

Δηλώσεις μετά την ιστορική συνάντηση στο Βατικανό


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα, στο Βατικανό, με τον Πάπα Φραγκίσκο δήλωσε: «Η Αριστερά και η χριστιανική Εκκλησία, εκκινούμε από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά τεμνόμαστε σε ίδιες βασικές αξίες: την αλληλεγγύη, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την κοινωνική δικαιοσύνη, και την επιθυμία μας για παγκόσμια ειρήνη». tsipraspopeΟ Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να συζήτησει με τον «πάπα των φτωχών» για την οικονομική κρίση, την ανάγκη να επανεμπνεύσει η πολιτική τούς ανθρώπους σε συλλογικές, πανανθρώπινες αξίες, την ανάγκη να επιστρέψει η ειρήνη στον κόσμο, αλλά και για το μεταναστευτικό.
Επίσης του μετέφερε την εικόνα από την Ελλάδα, που συνεχίζει να βυθίζεται στην κρίση, που παίρνει πλέον ανθρωπιστικές διαστάσεις, και τόνισε ότι «χρειαζόμαστε τη στήριξη ευρύτερων δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη», για να βάλουμε ένα τέρμα σεαυτή την πολιτική.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:
«Είχα σήμερα την ευκαιρία με τον πάπα Φραγκίσκο επονομαζόμενο και ως "πάπα των φτωχών" να κουβεντιάσουμε για την οικονομική κρίση. Δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως κρίση αξιών.
Να κουβεντιάσουμε για την ανάγκη να επανεμπνεύσει τους ανθρώπους η πολιτική σε συλλογικές αξίες, πανανθρώπινες και ουσιαστικές απέναντι στις κυρίαρχες σήμερα υλικές αξίες του κέρδους και της κατανάλωσης.
Συζητήσαμε για την ανάγκη να επιστρέψει η ειρήνη στον κόσμο, να σταματήσουν άμεσα οι πολεμικές επεμβάσεις, για την ανάγκη να αποκαταστήσουμε ως αξία την αλληλεγγύη, να μιλήσουμε για την ανάγκη οι άνθρωποι να είναι πάνω από τα κέρδη.
Του ζητήσαμε να συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στη φτώχεια, να μιλάει για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, αλλά και για τη δομική αιτία της φτώχειας, που είναι η άνιση διανομή του εισοδήματος και η ασυδοσία των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Του ζητήσαμε να αναλάβει πρωτοβουλία για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
Συζητήσαμε για το μεταναστευτικό, τη μεγάλη σύγχρονη πληγή, και την ανάγκη αναθεώρησης της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής που γεννά τραγωδίες, ανθρωπιστικές τραγωδίες στη Μεσόγειο θάλασσα.
Τέλος, του μετέφερα την πραγματική εικόνα από την Ελλάδα, που μετά από τέσσερα χρόνια άδικης πολιτικής λιτότητας συνεχίζει να βυθίζεται στην κρίση, μια κρίση που παίρνει πλέον ανθρωπιστικές διαστάσεις και του εξήγησα ότι όσα έγιναν, έγιναν για να σωθούν οι τράπεζες, όχι όμως οι άνθρωποι.
Του είπα ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού κι εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να βάλουμε ένα τέρμα σε αυτή την πολιτική. Και γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη ευρύτερων δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη.
Τέλος, συμφωνήσαμε ότι ο διάλογος ανάμεσα στην Αριστερά και τη χριστιανική Εκκλησία θα συνεχιστεί. Εκκινούμε από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά τεμνόμαστε σε ίδιες βασικές αξίες: την αλληλεγγύη, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την κοινωνική δικαιοσύνη, και την επιθυμία μας για παγκόσμια ειρήνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες