Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Κόβουν τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα σε δημόσιες υπηρεσίες!

TILEFONO 516 355- Από τους 1532 φορείς του Δημοσίου έχουν ενταχθεί μόνο οι 330 στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών!
- Όσοι δεν ενταχθούν μέχρι τις 30/09 δεν θα παίρνουν δεκάρα τσακιστή για πληρωμή λογαριασμών από το γενικό λογιστήριο του κράτους

- Τα τηλέφωνα θα κόβονται και καμία δαπάνη δεν θα αναγνωρίζεται, ούτε θα εκκαθαρίζεται ούτε θα πληρώνεται
Στοπ στην πληρωμή των λογαριασμών των κινητών και σταθερών τηλεφώνων πολλών υπηρεσιών του Δημοσίου βάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Τα τηλέφωνα των υπηρεσιών που δεν ενταχθούν στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δεν θα πληρώνονται.
Οπως αναφέρει το capital.gr στόχος της ενέργειας αυτής είναι να παρακολουθούνται οι δαπάνες του Δημοσίου για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα.
Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών λειτουργεί από την 1η Μαΐου 2014, το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών (ΕΣΥΠ), με σκοπό την καταχώρηση και παρακολούθηση της εξόφλησης των δαπανών και τελών για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
Μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορέων του ΕΣΥΠ περίπου 330 από τους 1532 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, όλοι οι φορείς οφείλουν, με δική τους ευθύνη και μέριμνα να καταχωρηθούν στο Μητρώο Φορέων του ΕΣΥΠ.
Από την 1 Οκτωβρίου οι δαπάνες και τα τέλη για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες θα εξοφλούνται αποκλειστικά και μόνο εφόσον ο φορέας του Δημοσίου έχει καταχωρηθεί στο ΕΣΥΠ. Κανένα τέλος και καμία δαπάνη δεν θα αναγνωρίζεται, ούτε θα εκκαθαρίζεται ούτε θα πληρώνεται, αν δεν έχει προηγουμένως καταχωρηθεί στο ΕΣΥΠ. Το αποδεικτικό καταχώρησης που θα εκδίδεται μέσω του ΕΣΥΠ θα πιστοποιεί την κανονικότητα κάθε δαπάνης.
Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να ξεκινήσουν την διαδικασία εγγραφής στο σύστημα άμεσα διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, οπότε όπως είναι φυσικό υπάρχει κίνδυνος να κοπούν τα τηλέφωνα.
(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες