Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Τσίπρας: Καταθέτουμε πρόταση νόμου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού...

Τσίπρας: Καταθέτουμε πρόταση νόμου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε με σημερινή του δήλωση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ, παράλληλα, τόνισε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η νομοπαρασκευή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Ακολουθεί η...

δήλωση του κ. Τσίπρα:
«Μετά από δυο και πλέον χρόνια πιστής εφαρμογής του μνημονίου από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κόμπος έχει πια φτάσει στο χτένι.
Η χώρα και ο λαός μας βιώνει μία ανείπωτη καταστροφή. Η ύφεση, πρωτοφανής για ευρωπαϊκή χώρα, διαλύει την οικονομία, βάζει λουκέτα σε επιχειρήσεις, εκτοξεύει την ανεργία, εξωθεί ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας στη φτώχεια και την απόγνωση.
Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καταθέσαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μέτρα άμεσης ανάσχεσης της βαθειάς οικονομικής κρίσης.
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, προσεκτικά επεξεργασμένο και κοστολογημένο, είχε ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και προκάλεσε πανικό στην παραπαίουσα κυβέρνηση των μνημονίων.
Σήμερα, εμείς αποδεικνύουμε ότι τηρούμε και εννοούμε τις δεσμεύσεις μας.
Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη νομοπαρασκευή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Και καταθέσαμε στη Βουλή μία πρόταση νόμου με άμεσα μέτρα, που στόχο έχουν την αντιμετώπιση της καταστολής της οικονομίας και την επανεκκίνησή της.
Αύριο καταθέτουμε πρόταση νόμου για την επαναφορά των εργασιακών ρυθμίσεων και του κατώτατου μισθού.
Και θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια.
Η πρόταση νόμου που καταθέσαμε σήμερα, προβλέπει άμεσα και ρεαλιστικά μέτρα που ρυθμίζουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες, αναστέλλουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, επιλύουν εξωδικαστικά τις φορολογικές διαφορές και προστατεύουν τους μικροοφειλέτες από τις τράπεζες.
Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει, προκειμένου να χαλαρώσει αυτή η θηλιά, ώστε και η κοινωνία να αναπνεύσει και η οικονομία να λειτουργήσει πριν οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες.
Στις κάλπες στις οποίες ο λαός μας θα επιλέξει.
Ή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ή το μνημονιακό καθεστώς.
Σήμερα, δίνουμε στη Βουλή των Ελλήνων τη δυνατότητα να τοποθετηθεί πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αποδείξει, αν η βούλησή της είναι να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης ή να παγιώσει το καθεστώς του μνημονίου.
Ιδού η Ρόδος.
Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρους οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος το θέατρο της δήθεν διαπραγμάτευσης με τη τρόικα.
Ούτως ή άλλως, ο δραματικός ρόλος δεν τους ταιριάζει, τους εκθέτει.
Η παράσταση θυμίζει πια περισσότερο κωμωδία παρά δράμα.
Μόνη διέξοδος και σωτηρία της χώρας η λαϊκή ετυμηγορία και η ισχυρή εντολή για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και τη σκληρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Άλλη λύση δεν υπάρχει.
Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσει ο κος Σαμαράς τόσο το καλύτερο για τον τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες