Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Άρχισαν οι "υπόγειες" κόντρες...

"Τρικυμία" και στο …Ποτάμι, φέρνει η άτυπη προεκλογική περίοδος στην οποία έχει ήδη...
βρεθεί η χώρα.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, δείχνει να «απειλείται» να χάσει την φυσιογνωμία του, από …επαγγελματίες πολιτικούς που το προσεγγίζουν και συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να εκλεγούν με τη σημαία του, αφήνοντας πίσω τα στελέχη που οργανώθηκαν από την αρχή στην όλη προσπάθεια, μη γνωρίζοντας τότε την ανταπόκριση που θα λάμβανε. Και κάπως έτσι, αρχίζει να υποβόσκει μία υπόγεια σύγκρουση μεταξύ «παλιών» και «νέων», μεταξύ «συνιδρυτών» και … «φιλοξενουμένων».

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ποταμιού και το οποίο υπογράφει η Κρυσταλλία Λεοντιάδου, μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής του κόμματος, υπό τον τίτλο «Τα πολιτικά πρόσωπα έχουν μόνο προσωπείο».

Μέσα σε 300 λέξεις καταφέρνει να αποδομήσει οτιδήποτε ανθρώπινο στην προσωπικότητα ενός πολιτικού. «Δεν είναι άνευ σημασίας η προσωπικότητα ενός ηγέτη. Σχετίζεται με την δυνατότητα του για συμπόνια. Την δυνατότητα του για πάθος και όραμα. Αν δεν έχεις ζήσει, δεν αντιλαμβάνεσαι την ανθρώπινη ζωή και άρα δεν μπορείς να είσαι χρήσιμος», λέει. Παρατηρώντας ότι «οι απόψεις των σημερινών πολιτικών που βρίσκονται στο προσκήνιο είναι μόνο κομματικές», κάνει λόγο για υπακοή τους στην πειθαρχία της στατιστικής των δημοσκοπήσεων. «Ακόμα και ο θυμός τους υπακούει στον νόμο του κούφιου εντυπωσιασμού. Ρομπότ, σκιάχτρα, μαριονέτες. Ο κομματικός σωλήνας είναι παγωμένος», συνεχίζει, αναρωτώμενη αν ακόμα …ανασαίνουν.

«Το απλό, το ταπεινό και το ήπιο είναι γραφικό και φιλολογικό. Δεν ταιριάζει σε σοβαρούς ατσαλάκωτους πολιτικούς», λέει, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι μπορεί να μη γνωρίζει τι υπάρχει πίσω από το ‘προσωπείο’ των πολιτικών, αλλά γνωρίζει τις συνέπειες που έχει αυτό στον δημόσιο βίο και τη ζωή που βιώνουν, όσοι επιμένουν να βιώνουν…
Είναι φανερό ότι η «σπόντα» πηγαίνει σε ανεξάρτητους βουλευτές όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Πέτρος Πατσόπουλος, πιθανώς η Κατερίνα Μάρκου (αν υποκύψει και εκείνη στην «γοητεία» του Ποταμιού) και πρώην ευρωβουλευτές, όπως η Άννυ Ποδηματά και ο Σπύρος Δανέλλης, που φέρονται να βλέπουν με καλό μάτι το εγχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη, και ακόμα χειρότερα, θεωρείται πολύ πιθανό να …εκλεγούν λόγω της αναγνωρισιμότητας που δεν έχουν τα «αυθεντικά» στελέχη του Ποταμιού.

Εξού και δεν άρεσε καθόλου στην Άννυ Ποδηματά που θέλησε να το σχολιάσει με τον δικό της τρόπο, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook. «Ψυχραιμία παιδιά! Κριτική, ναι, ανανέωση, ναι, αλλά να μη φτάνουμε και σε ακρότητες. Ο γκεμπελισμός ελλοχεύει και είναι πολύ επικίνδυνος, έστω κι από την ανάποδη», προειδοποίησε. Θέλοντας μάλιστα να βάλει τέλος σε αυτή την υπόγεια σύγκρουση, που θυμίζει περισσότερο το «παλιό» των κομμάτων που καταδικάζει το Ποτάμι, θύμισε ότι στόχος είναι η συνεννόηση και όχι ο πολλαπλασιασμός των διχασμών και των εμφυλίων…
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες