Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Κλοπές σε εμπορευματοκιβώτια: Κοντά στα 80 δις $ η λεία κατ' έτος


Στο «αστρονομικό ποσό» των 80 δις δολαρίων κατ έτος υπολογίζεται η λεία από τις κλοπές σε εμπορευματοκιβώτια σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το όλο θέμα απασχολεί κυρίως τα λιμάνια στους χώρους εναπόθεσης των οποίων σημειώνονται τα περισσότερα κρούσματα ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται και χώροι εναπόθεσης στον γενικότερο τομέα των συνδυασμένων μεταφορών.
Πρόσφατα η εταιρία GuardFreight που «έσκυψε» στο πρόβλημα ανέπτυξε μία νέα ηλεκτρονική κλειδαριά «E-Containerlock» η οποία και αναμένεται με τη χρήση της να λειτουργήσει αποτρεπτικά στο εν λόγω φαινόμενο των κλοπών που προσλαμβάνει διαστάσεις.
Στις δοκιμές που προηγήθηκαν του λανσαρίσματος της συσκευής στην αγορά εξετάστηκαν και τα πλέον ακραία σενάρια σε όλο το φάσμα τη διακίνησης ενός εμπορευματοκιβωτίου και σε όλα τα μέσα μεταφοράς που αυτό μπορεί να βρεθεί .
Ουσιαστικά η ηλεκτρονική κλειδαριά, που δοκιμάστηκε επιτυχώς, εκτός του ισχυροποιημένου μηχανισμού κατά της παραβίασής της μέσω δορυφορικής τεχνολογίας παρέχει πληροφορίες για τη θέση του εμπορευματοκιβωτίου αλλά κυρίως για τις απόπειρες που γίνονται, σε πραγματικό χρόνο, παραβίασή τους. Γεγονός που επιτρέπει στις αρμόδιες αρχές να παρεμβαίνουν άμεσα για την αποτροπή έκνομων πράξεων.
Να σημειωθεί ότι στην παγκόσμια αγορά κυκλοφορούν κατά κύριο λόγο ηλεκτρονικά συστήματα για την παρακολούθηση της ρότας των εμπορευματοκιβωτίων αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το συγκεκριμένο προϊόν το οποίο και θα παρουσιαστεί σε μεγάλες εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.theseanation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες