Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Νέος πρόεδρος στο δ.σ. του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Ο κ. Ρουμελιώτης είναι πρώην υπουργός και στέλεχος του ΔΝΤ

roumeliotis (1)
Καθήκοντα προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναλαμβάνει ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΔΝΤ, γεννήθηκε στο Σουέζ της Αιγύπτου. Είναι καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.
Είναι πτυχιούχος του 6ου Τμήματος του Πανεπιστημίου (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales), διδάκτωρ (doctorat 3e cycle) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και διδάκτωρ (doctorat d” Etat) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου του Παρισιού II.
Διετέλεσε Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογειακού Κόσμου (IPEMed – Institut de Perspective Economique du Monde Mediterraneen), καθώς και Επισκέπτης Καθηγητής στη Σορβόνη.
Από το Μάρτιο του 2010 μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 διατέλεσε Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Έχει διατελέσει Υπουργός Εμπορίου και Εθνικής Οικονομίας. Το 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και το 1997 ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια.
Το 2000 το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Συμβούλιο της ΕΕ τον εξέλεξαν πρόεδρο για τον Εκδημοκρατισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Βαλκάνια.
Από τον Ιανουάριο του 2012 είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ-1,33% (μη Εκτελεστικό Μέλος), Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων του ΔΣ, Μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και συγχρόνως Οικονομικός Σύμβουλος Διοίκησης.
Ο κ. Ρουμελιώτης έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η προσωπική μαρτυρία του για «το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ. Πώς και γιατί φτάσαμε στο Μνημόνιο» από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες