Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Έλληνας ισοβίτης στο Λονδίνο ήρθε στην Ελλάδα για να αποφυλακιστεί!


Έλληνας ισοβίτης στο Λονδίνο ήρθε στην Ελλάδα για να αποφυλακιστεί!
Έλληνας ισοβίτης που καταδικάστηκε στο Λονδίνο για το φόνο 55χρονου Κύπριου επειδή δεν τού άδειαζε το ακίνητο που έμενε για να το πουλήσει ο δράστης σε καλή τιμή, μεταφέρθηκε στην Ελλάδα μετά από αίτημα του ώστε να πετύχει καλύτερη ποινή.

Συγκεκριμένα όπως γράφει σήμερα η Καθημερινή της Κυριακής, ο Βρετανός δικαστής καταδίκασε τον Έλληνα Θάνο Παπαλέξη σε ισόβια δεσμά λέγοντας : «Ισόβια κάθειρξη. Θα υποστείς την ποινή αυτή μέχρι να πεθάνεις». Το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα έμενε στη φυλακή 20 χρόνια και μετά επιτροπή αναστολών θα αποφάσιζε αν θα μπορούσε να βγει με περιοριστικούς όρους.
Στην Ελλάδα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν αρνητικός στο να σπάσουν τα ισόβια, ενώ στο τέλος της αγόρευσής του συμπλήρωσε: «Ο νέος νόμος τον πιάνει, ας περιμένει».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, με το νόμο αυτό, τα ελληνικά ισόβια ισοδυναμούν με 15 χρόνια φυλακή, ενώ αν πετύχει μετατροπή σε ανθρωποκτονία με πρότερο έντιμο βίο θα κατέβει αυτόματα σε 6 χρόνια και 8 μήνες. Οπότε, με τον ελληνικό νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών αντί για το 2028, μπορεί να βγει μέχρι το τέλος του… 2015!
Πηγή:lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες