Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥ ΟΧΙ ……(μια αλλη αποψη)


oliver_2015-06-29-5111« Κι όμως πρέπει να λογαριάσουμε πως προχωρούμε.*
…………… »
Ναι να λογαριάσουμε να συναισθανθούμε και να αναλογιστούμε.Γιατί οι ώρες είναι πια οριακές και κρίσιμες……
O Thierry Meyssan o πιο έγκριτος ίσως φιλοκυβερνητικός αναλυτής για τη Συρία έχοντας ως δεδομένη την εμπειιρία της αφετηρίας και της εξέλιξης των γεγονότων στη συριακή κρίση είχε προειδοποιήσει με δραματικό τρόπο να μην επαναληφθούν στην Ουκρανία όταν ακόμη ο Γιαννούκοβιτς ήταν στην εξουσία και μόλις είχαν αρχίσει οι ευρωενωσιακές διαδηλώσεις στην πλατεία Μaidan στο Κιέβο. Καλούσε την τότε κυβέρνηση να αποφύγει πάσει θυσία να έχει προβοκατόρικα νεκρούς που θα χρησιμοποιηθούν ως μοχλός πίεσης για την ανατροπή της και για ανάφλεξη εμφυλίου.
« Κι όμως πρέπει να λογαριάσουμε κατά που προχωρούμε,
όχι καθώς ο πόνος μας το θέλει και τα πεινασμένα παι-
   διά μας

και το χάσμα της  πρόσκλησης των συντρόφων από τον
αντίπερα γιαλό »
Tα γεγονότα ήταν κατά πως φαίνεται δρομολογημένα και δεν αποφεύχθηκε η δραματική αναπαραγωγή τους.
Παραμονές δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.Ο λαός σύρεται εκών άκων στις κάλπες.Βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα δίλημμα κατασκευασμένο που προέκυψε από το πουθενά. ΝΑΙ ή ΟΧΙ ….αυτό από μόνο του σαν ερώτημα και μόνο αποτελεί μια μανιχαιστική διάζευξη,μια κάθετη διαίρεση του κοινωνικού σώματος.Το διακύβευμα στην προβολή και το ανάπτυγμά του  όσο κι αν εξωραίζεται ή συγκαλύπτεται είναι το ίδιο είναι αυτό που τέθηκε και στο Κιέβο.
Η πλατεία ήδη είναι διχασμένη.Υπέρ και κατά του ευρωπαικού μονόδρομου. Ευρωσκεπτικισμός και ευρωενωσιασμός.Τα αντίπαλα στρατόπεδα ήδη διαμορφώθηκαν.Ο ψυχρός πόλεμος και η ένταση για ακόμη μια φορά μεταφέρεται στην περιφέρεια με την δυναμική διαμόρφωσης εμφύλιας διάθεσης και διαμόρφωσης ανοιχτού μετώπου.Το τερέν που επιλέγεται δεν είναι η Συρία,το Ιράκ ή το Κιέβο αλλά η Ελλάδα.
« κι είναι καιρός να πούμε τα λιγοστά μας λόγια γιατί η
ψυχή μας αύριο κάνει πανιά. »
To NΑΙ είναι ξεκάθαρο ,μια ισχυρή κατάφαση. Ναι στην Ευρώπη με οποιοδήποτε κόστος και όποιο τίμημα.
Το ΟΧΙ είναι σχετικό.Δεν είναι ατόφιο.
Είναι ΝΑΙ στην ΕΕ
είναι ΝΑΙ στην τρόικα
ΝΑΙ στο μνημόνιο και στα νέα μνημόνια αλλά όχι σε κάποια επί μέρους μέτρα ή μεταρρυθμίσεις.
Είναι ΝΑΙ στο ΝΑΤΟ με oλίγη Ρωσία και BRICS ως απλή σκέψη και θέαση.
« Αν είναι ανθρώπινος ο πόνος δεν είμαστε άνθρωποι μόνο
για να πονούμε »
και οι μέρες που έρχονται θα έχουν πολύ πόνο ………
Το δημοψήφισμα αναδεικνύεται ως το απόλυτο όπλο της δημοκρατίας.Αν είναι έτσι γιατί ο ελληνικός λαός ποτέ  δεν κλήθηκε  να αποφασίσει για στρατηγικές επιλογές σε δημοψηφισματική μορφή για την ένταξή της χώρας ή όχι στην ΕΕ για την ενσωμάτωσή του στην Ευρωζώνη δια της οικονομικής σύγκλισης αλλά καλείται να αποφασίσει για μια παραπομπή για έναν αστερίσκο για ένα υποερώτημα;
Το δημοψήφισμα αυτής της μορφής δεν έχει να κάνει με κοινωνικά ανώδυνα θέματα όπως το ελβετικού τύπου για τους μιναρέδες και το ισπανικό για τις αμβλώσεις.To δημοψήφισμα άλλωστε χρησιμοποιήθηκε ως πραγματικό όπλο και στην Ανατολική Ουκρανία για την ανεξαρτησία του Ντονμπάς ή για την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία με τις γνωστές συνέπειες της απώλειας δεκάδων χιλιάδων ζωών στα σύνορα της Ρωσίας .Το timing που τίθεται,το ερώτημα που το συνθέτει όλα συνεκτιμώνται για την τελική αποτίμησή του………
Το τεχνητό κοινωνικό χάος και η πολιτική αποσταθεροποίηση ενίοτε έχουν  αντίκτυπο σε εθνικό επίπεδο με την επαναχάραξη συνόρων και την απώλεια μέρους της εδαφικής ακεραιότητας από καιροφυλακτούντες καιροσκόπους οπορτουνιστές.Αλλά ακόμη και στην Ουκρανία  οι διαχωριστικές γραμμές και οι κόκκινες γραμμές ήταν πολύ πιο ορατές και οι διαφορές υφιστάμενες. Εδώ το τοπίο είναι ακόμη πιο θολό …..
YΓ όλα τα αποσπάσματα είναι από το ποίημα του Γ.Σεφέρη ένας γέροντας στην ακροποταμιά.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες