Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ινδία: Δύο κορίτσια καταδικάστηκαν σε δημόσιο βιασμό επειδή ο αδερφός τους πήγε με παντρεμένη ανώτερης κάστας




Σε δημόσιο βιασμό καταδικάστηκαν στην Ινδία δύο κορίτσια 15 και 23 χρονών, επειδή ο αδερφός τους το έσκασε με μια παντρεμένη γυναίκα από ανώτερη κάστα.
Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια έχει απευθυνθεί μέχρι και στον πρωθυπουργό της Ινδίας προκειμένου να μην εκτελεστεί η ποινή, το συμβούλιο των ανδρών του χωριού τους αποφάσισε πως αυτή ήταν η πρέπουσα ποινή για το αδίκημα που διέπραξε το οικογενειακό τους μέλος.
Το ένα από τα δύο κορίτσια μίλησε για τον φόβο της λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πώς θα επιστρέψω στο σπίτι μου ή στο χωριό μου; Αν ποτέ το κάνω, θα με βλάψουν ή θα με βιάσουν. Αν δεν το κάνουν τώρα, θα το κάνουν στο μέλλον. Δεν μπορώ να κοιμηθώ, φοβάμαι»
Η 23χρονη και η 15χρονη αδερφή της ήταν σε έναν γάμο στο Δελχί, όταν ένας γείτονας τους τηλεφώνησε και τους είπε την απόφαση που έχει παρθεί στο χωριό τους από τους Jat: να βιαστούν και να παρελάσουν γυμνές με τα πρόσωπά τους μαυρισμένα για τις πράξεις του αδερφού τους.
Όπως τους είπε, οι Jat θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τη μη υπακοή στον νόμο του χωριού.
Η οικογένεια της νεαρής κοπέλας έκανε έκκληση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, παρακαλώντας για τη σωτηρία των δύο τους παιδιών.
Η 23χρονη παρά ταύτα δεν ρίχνει στον αδερφό της το φταίξιμο για τα δεινά που περνάει τονίζοντας: «το να αγαπάς κάποιον δεν είναι κακό».koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες