Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ο Ρωσικός στρατός είναι πιο προηγμένος από όσο θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς

4way
Το αμερικανικό περιοδικό Popular Mechanics αναφέρει τέσσερις τομείς στους οποίους ο ρωσικός στρατός έχει προχωρήσει περισσότερο από ό, τι "μπορείτε να σκεφτείτε."

Υπάρχει η άποψη στη Δύση ότι το ρωσικό στρατιωτικό υλικό είναι παρωχημένο και ότι, αν οι Ρώσοι κάνουν κάτι καλό, θα πρέπει να έχει αντιγραφεί από τη Δύση. Στην πραγματικότητα, η Ρωσία θα μπορούσε να είναι καινοτόμος στον τομέα αυτό, με τη δύση να υπολείπεται.
"Στην πραγματικότητα, η Ρωσία μπορεί να είναι καινοτόμος στον σχεδιασμό όπλων, και μερικές φορές μπροστά από τη Δύση. Μερικές φορές η χώρα επιδιώκει τρελές ιδέες που δεν μπορούν να λειτουργήσουν, όπως όπλα ελέγχου του νου. Ωστόσο, εξίσου συχνά, αναπτύσσουν όπλα χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχά τους στις ΗΠΑ,".
Κι αυτό είναι γεγονός, όταν, για παράδειγμα, πρόκειται για πυραύλους.
"Κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί τη ρωσική επιστήμη πυραύλων".
Το περιοδικό εξήρε τις ρωσικές εξελίξεις στη δημιουργία πυραύλων αέρος-επιφανείας, ιδιαίτερα των συστημάτων S-300, τα οποία το Ιράν έχει αρχίσει να αγοράζει και των συστημάτων αεράμυνας S-400, που πρόσφατα αναπτύχθηκαν στη Συρία.
Το άρθρο υπογράμμισε επίσης, τις δυνατότητες της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής στις διεξαγωγές εναερίων μαχών.
«Στις αερομαχίες, οι Ρώσοι έχουν πολύ καιρό χαράξει μια προσέγγιση διαδοχικών βομβαρδισμών κι όχι απλών πυροβολισμών".
Μαχητικά όπως το Su-27 Flanker μπορούν να εξοπλιστούν με μια ντουζίνα από πυραύλους ταυτόχρονα και να εκτοξεύσουν δύο ή τρεις ταυτόχρονα. Επιπλέον, οι πύραυλοι έχουν διαφορετικά συστήματα καθοδήγησης που δίνουν μεγάλη ευχέρεια για να χτυπήσεις το στόχο.
Τα Ρωσικά βλήματα αέρος-αέρος είναι τεχνικά πολύ περίπλοκα. Ο πύραυλος Ε-73 έχει μια "εκτός-σκόπευσης" ικανότητα, να χτυπήσει στόχους που δεν βρίσκονται άμεσα μπροστά από το αεροσκάφος.
Όταν παρήχθηκαν, το ΝΑΤΟ σημείωσε σύντομα το πλεονέκτημα που έδωσαν στους ρώσους πιλότους, σε σύγκριση με τους ομολόγους τους, AIM-9 Sidewinder, στις ΗΠΑ.
Όσο για τις αερομαχίες μεγάλου βεληνεκούς (64 χιλιόμετρα ή περισσότερο), η Ρωσία έχει άλλο ένα προηγμένο κομμάτι, τον πύραυλο Ε-77.
Η τελευταία έκδοση του έχει μια ενεργή κεραία διάταξης, που του δίνει «μηδέν χρόνο αντίδρασης σε απρόβλεπτες εξελίξεις του στόχου." Σύμφωνα με το άρθρο, το βλήμα είναι πιο πολύπλοκο από το αντίστοιχο του, AIM-120, στις ΗΠΑ,.
«Οι Ρώσοι έχουν επίσης μια εκπληκτική ικανότητα να σκέφτονται αντισυμβατικά και για το καλό και το κακό".
Για παράδειγμα, ο πύραυλος-τορπίλη, Shkval, μπορεί να ταξιδέψει κάτω από το νερό τέσσερις φορές πιο γρήγορα από ό, τι οποιαδήποτε δυτική τορπίλη.
Το περιοδικό εξήρε επίσης το μοναδικό υποβρύχιο τυφέκιο της Ρωσίας για τις Ειδικές Δυνάμεις. Η ανάπτυξη των ΗΠΑ στο ίδιο πεδίο «υστερεί».
Ο τέταρτος τρόπος, με τον οποίο ο ρωσικός στρατός έχει προχωρήσει περισσότερο από ό, τι πολλοί μπορεί να πιστεύουν είναι η μυστικότητα", σύμφωνα με το άρθρο. "Μπορούμε ακόμη να περιμένουμε το αναπάντεχο". Η ουσία είναι οι απόρρητες στρατιωτικές εξελίξεις.
«Παρά τις ιστορίες τρόμου, οι Ρώσοι είναι απίθανο να έχουν κάποια εξωπραγματικά υπερόπλα. Αλλά είναι επικίνδυνο για τον υπόλοιπο κόσμο να υποτιμά την ικανότητά τους" καταλήγει το άρθρο.
 prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες