Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Μια ντουζίνα μαχητικά στέλνει η Ρωσία στη Συρία...

Μια ντουζίνα μαχητικά στέλνει η Ρωσία στη Συρία
Μετά τα S-400 ο Πούτιν παίρνει επιπλέον στρατιωτικά μέτρα...
«Φωτιά» στο ήδη τεταμένο κλίμα στις διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας βάζουν οι ειδήσεις που έρχονται μέρα με τη μέρα στο φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, καταστρώνει τα πλάνα του, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους τύπου Su-24 από την Τουρκία, την ίδια ώρα που ο Ερντογάν δηλώνει...
ότι δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση.

Ρωσική εφημερίδα που επικαλείται στρατιωτική πηγή, αποκαλύπτει σήμερα ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει επιπλέον 10 με 12 μαχητικά αεροσκάφη στη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία για να ενισχύσει την κάλυψή της.

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την τουρκική πολεμική αεροπορία στην τουρκο-συριακή μεθόριο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι όλα τα ρωσικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύονται- θα καλύπτονται από τούδε και στο εξής από μαχητικά, καταδιωκτικά αεροσκάφη.


«Πλέον κάθε ένα από τα 24 ρωσικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύεται επιτακτικώς από ένα μαχητικό αεροσκάφος», φέρεται να δήλωσε η ίδια πηγή στη ρωσική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι για το σκοπό αυτό το ρωσικό γενικό επιτελείο θα ενισχύσει με 10-12 καταδιωκτικά αεροσκάφη τη βάση της στη Συρία.

Πρόκειται ουσιαστικά για το δεύτερο στρατιωτικό μέτρο που λαμβάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την ανάπτυξη συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία.


Στην αντίπερα όχθη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση μετά την κατάρριψη από την τουρκική πολεμική αεροπορία του ρωσικού τζετ, λέγοντας ότι ενήργησε απλώς για να υπερασπισθεί τη δική της ασφάλεια και τα δικαιώματά της επί των συνόρων της.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επιχειρηματικό συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος εβλήθη όταν βρισκόταν εντός του τουρκικού εναερίου χώρου και κατέπεσε σε συριακό έδαφος, αν και συντρίμμια του έπεσαν στην Τουρκία και τραυμάτισαν δύο Τούρκους πολίτες.nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες