Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ο ναός των μαύρων αρουραίων και η νήσος των φιδιών: Ανατριχιαστικοί τουριστικοί προορισμοί



Λένε πως εάν υπάρχει κόλαση αυτή βρίσκεται στη γη. Πράγματι, ο πλανήτης μας είναι γεμάτος με μέρη που είναι βγαλμένα από τους χειρότερους εφιάλτες των ανθρώπων: από νήσους που έχουν καταλάβει γιγαντιαία δηλητηριώδη φίδια, μέχρι δάση γεμάτα παλιές, τρομαχτικές, ανθρωπόμορφες κούκλες.
Εάν ισχύει ότι τα ταξίδια διευρύνουν τους ορίζοντές μας και ο φόβος οξύνει τις αισθήσεις μας, τότε αυτά τα μέρη αποτελούν τους απόλυτους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2016.
Η λίμνη με τα ανθρώπινα οστά

Το 1942 ένας πεζοπόρος που εξερευνούσε τα Ιμαλάια βρέθηκε μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα. Γύρω από την παγωμένη λίμνη Roopkund, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 5.049 μέτρων, ήταν στοιβαγμένα ανθρώπινα οστά.Όταν ήρθε το καλοκαίρι και ο πάγος έλιωσε, οι ντόπιοι παρατήρησαν ότι στον βυθό υπήρχαν εκατοντάδες ακόμα κόκαλα, πολλά από τα οποία είχαν ακόμα κομμάτια σάρκας ή ανθρώπινες τρίχες πάνω τους. Το συγκεκριμένο γεγονός προκάλεσε ερωτηματικά, καθώς κανείς δεν γνώριζε πως δημιουργήθηκε αυτός ο μαζικός τάφος. Αρχικά είχαν ακουστεί διάφορες θεωρίες, όπως αυτή της ανθρωποθυσίας. Αρκετά χρόνια αργότερα
όμως, και συγκεκριμένα το 2004, επιστήμονες που εξέτασαν προσεχτικά τα οσ
ά κατέληξαν στο ότι αυτά ανήκαν σε μέλη δύο φυλών του 9ου αιώνα μ.Χ. που έχασαν την ζωή τους από… χαλαζόπτωση.
Η νήσος των φιδιώνΗ Βραζιλία είναι γνωστή για την πανέμορφη αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνη φύση της. Η νήσος Ilha da Queimada Grand, γνωστή και ως “νησί των φιδιών”, θυμίζει αρκετά την βιβλική περιγραφή της πτώσης του ανθρώπου από τον παράδεισο.
Αυτό συμβαίνει γιατί το καταπράσινο νησί, το οποίο απαγορεύεται δια νόμου να επισκεφτεί κανείς, είναι γεμάτο από δηλητηριώδη φίδια του είδους Bothrops insularis. Τα φίδια αυτά βρίσκονται υπό εξαφάνιση, και δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο. Το τσίμπημά τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και μεταξύ άλλων κάνει το ανθρώπινο δέρμα να λιώνει.
Παρόλα αυτά, το νησί προστατεύεται επειδή ο άνθρωπος αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τα φίδια.
Ο ναός των μαύρων αρουραίων

Μπορεί στην Δύση οι αρουραίοι να είναι συνυφασμένοι με τις ασθένειες και να σπέρνουν τον πανικό στο πέρασμά τους, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Ινδία.
Στην πόλη Deshnoke μάλιστα υπάρχει ένας ναός αφιερωμένος στα τρωκτικά αυτά, τα οποία θεωρούνται ιερά. Κάθε χρόνο, χιλιάδες τουρίστες εισέρχονται ξυπόλυτοι εντός του ναού προκειμένου να λάβουν την ευλογία των αρουραίων, οι οποίοι περιπλανώνται ανενόχλητοι εντός και εκτός του κτιρίου.
Πηγήsarotiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες