Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Χριστιανικά στρατεύματα επιτίθενται στο Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα


Χριστιανικά στρατεύματα επιτίθενται στο Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα
Με ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις των Συριάνων και Ασσύριων χριστιανών, που συμμετέχουν στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), έκαναν γνωστό ότι παίρνουν μέρος στην εκστρατεία για την απελευθέρωση της πόλης Ράκα, της ντε φάκτο «πρωτεύουσας» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Ως Συριάνοι – Ασσύριοι χριστιανοί συνεργαζόμαστε με τους Κούρδους και Άραβες συμμάχους μας να ελευθερώσουμε αυτές τις περιοχές από το Ισλαμικό Κράτος. Ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία», συνεχίζουν, «είναι ένας αγώνας για την ύπαρξή μας ως Συριάνοι – Ασσύριοι και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι ο αγώνας μας να στεφθεί νικηφόρος».
«Την ίδια ώρα ο πόλεμος ενάντια στο ISIS είναι ένας πόλεμος όλου του πολιτισμού κατά του κακού. Ζητάμε λοιπόν την υποστήριξη της Διεθνούς Κοινότητας σε εμάς και σε όλες τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις».
«Από κοινού μαχόμαστε για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων. Εμείς, άνδρες και γυναίκες που προστατεύουμε την αρχαιότερη χριστιανική κοινότητα στη Γη, ζητάμε από τον χριστιανικό κόσμο να σταθεί στο πλευρό μας και να μας παράσχει πολιτική και ηθική υποστήριξη».
«Ο λαός μας υπέφερε από τη γενοκτονία που διαπράχθηκε από το Ισλαμικό Κράτος. Ενώ πολεμάμε ζητάμε από τους χριστιανούς κυβερνήτες και πολιτικούς να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις τους να μας στείλουν τη βοήθεια που πραγματικά χρειαζόμαστε για να τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε. Έχουμε ζητήσει [βοήθεια] από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις 12 Μαρτίου 2015».
Και καταλήγουν υπογραμμίζοντας ότι  οι χριστιανοί της Συρίας δεν έχουν άλλη επιλογή, καθώς το κακό μπορεί να θριαμβεύσει μόνο εάν οι καλοί άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα. «Δεν θα παραιτηθούμε, ούτε θα κάτσουμε ήσυχα και ζητάμε από όλο τον κόσμο να υψώσει τη φωνή του μαζί μας».tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες