Τρίτη 24 Μαΐου 2016

«Κόλαση» στη Φαλούτζα – Ο ιρακινός στρατός σφυροκοπά το Ισλαμικό Κράτος


«Κόλαση» στη Φαλούτζα – Ο ιρακινός στρατός σφυροκοπά το Ισλαμικό Κράτος
Σε άγρια μάχη εξελίσσεται η πολιορκία της Φαλούτζα, στην επαρχία Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ, η οποία κρατείται από το Ισλαμικό Κράτος και πολιορκείται από τις ιρακινές δυνάμεις.
Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει σκοτώσει δεκάδες τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ενώ τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τους πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην πόλη.

Μεταξύ των δεκάδων νεκρών τζιχαντιστών, που ισχυρίζεται ότι έχει εξολοθρεύσει ο ιρακινός στρατός, ανακοινώθηκε ότι νεκρός είναι και ο «κυβερνήτης» που είχαν ορίσει οι τρομοκράτες στην πόλη.
Χιλιάδες Ιρακινοί αστυνομικοί, τακτικοί και σιίτες παραστρατιωτικοί, βαριά οπλισμένοι και υποστηριζόμενοι από συστοιχίες πυροβολικού, επιτίθενται στις θέσεις των τζιχαντιστών.
Η πόλη δέχεται ολονύχτιους βομβαρδισμούς, με κανόνια και ρουκέτες, μετατρεπόμενη σε ερείπια.
Η Φαλούτζα καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιανουάριο του 2014, ενώ οι πόλεις του βορειοδυτικού Ιράκ καταλήφθηκαν από τους τζιχαντιστές τον Ιούνιο του 2014.
Η μακρόχρονη κατοχή των τζιχαντιστών στη Φαλούτζα, η οποία απέχει μόλις 69 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, έχει προκαλέσει μεγάλες δυστυχίες στους κατοίκους της, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζαν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.
Η πόλη είχε πληθυσμό περισσότερους από 320.000 κατοίκους πριν την κατάληψή της από το Ισλαμικό Κράτος. Σήμερα υπολογίζεται ότι ακόμα 50.000 άμαχοι παραμένουν στην πολιορκημένη πόλη.
Τελευταίες πληροφορίες από την πόλη αναφέρουν ότι ο ιρακινός στρατός κατάφερε να εισέλθει στη βιομηχανική της ζώνη, που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια, και να την απελευθερώσει από τους τζιχαντιστές.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώνται οι πρώτες εικόνες, φωτογραφίες και βίντεο, από τις μάχες γύρω από τη Φαλούτζα και από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που δέχεται η πόλη.
fallujah2
tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες