Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Νίκη Τραμπ - Εγκαταλείπει την κούρσα ο Κρουζ...

Tεντ Κρουζ

Μία σειρά από ήττες του βουλευτή Τέντ Κρουζ αφήνουν πλέον τον Ντόναλντ Τραμπ να «παίζει» επί της ουσίας μόνος του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Ο Τράμπ, κέρδισε την Τρίτη την πολιτεία...
της Ιντιάνα, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Ο Κρουζ φαινόταν αρχικά ότι θα έφτανε μέχρι το εθνικό συνέδριο τον Ιούλιο, αλλά μια σειρά από μεγάλες ήττες στις προκριματικές σε βορειοανατολικές πολιτείες και χθες στην Ιντιάνα τον έκαναν να αλλάξει πλάνο και να παραιτηθεί της διεκδίκησης του χρίσματος.

Ο γερουσιαστής από το Τέξας δήλωσε την παραίτησή του από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στους προκριματικούς της Ιντιάνα.

Με τη σύζυγό του Χάιντι δίπλα του, ο Κρουζ, ανακοίνωσε την παραίτησή του λέγοντας ότι παλαιότερα είχε δηλώσει θα συνεχίσει όσο υπήρχε μια βιώσιμη πορεία προς το χρίσμα, αλλά αυτό δεν ίσχυε πλέον.

«Μαζί τα αφήσαμε όλα στο έδαφος στην Ιντιάνα», είπε στο ακροατήριο των υποστηρικτών του. «Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αλλά οι ψηφοφόροι διάλεξαν άλλο μονοπάτι, οπότε, με βαριά καρδιά αλλά με απέραντη αισιοδοξία για το μακροπρόθεσμο μέλλον της χώρας μας, αναστέλλουμε την καμπάνια μας», δήλωσε.

Ο νεοϋορκέζος δισεκατομμυριούχος φαινόταν εξ αρχής ο νικητής των προκριματικών στην πολιτεία, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά μέσα αμέσως μόλις έκλεισαν τα εκλογικά κέντρα στην Ιντιάνα. Ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ ήρθε τρίτος με απόσταση.

Πλέον, οι μόνες ελπίδες που έχουν ο Κρουζ και ο Κέισικ να κερδίσουν το χρίσμα είναι να βρουν τρόπο να εμποδίσουν τον Τραμπ από το να αποκτήσει τους 1.237 εκλέκτορες που χρειάζεται για να κερδίσει αυτόματα το χρίσμα, και να αναγκάσουν τους Ρεπουμπλικανούς στο εθνικό τους συνέδριο τον Ιούλιο στο Κλίβλαντ να διαλέξουν έναν από αυτούς.

Ο Κέισικ έχει υποσχεθεί να παραμείνει στην κούρσα. «Τα αποτελέσματα δεν θα αλλάξουν τα σχέδια της καμπάνιας του κυβερνήτη Κέισικ», είπε ο επικεφαλής της στρατηγικής του Τζον Γουίβερ, σε εσωτερικό σημείωμα. «Η στρατηγική μας είναι και συνεχίζει να είναι η απόκτηση του χρίσματος σε ανοιχτό συνέδριο», πρόσθεσε.

*Ο Μπέρνι Σάντερς, υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα, αναμένεται ότι θα νικήσει στην Ιντιάνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων, FOX και MSNBC.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες