Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Οι φόροι που θα πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι...

Αναλυτικά οι φόροι που θα πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι

Φορολογούμενους πολλών ταχυτήτων δημιουργούν οι αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων, με βάση και την τελευταία πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση στους δανειστές, για τη σύνδεση...
του έμμεσου αφορολόγητου ορίου με τον αριθμό των παιδιών του κάθε πολίτη.

Οι νέες αλλαγές που έγιναν σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις και να υπάρξει συμφωνία στο πακέτο των μεταβολών στη φορολογία εισοδήματος ύψους 1,8 δισ. ευρώ, αναμένεται να ενσωματωθούν στο κείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί ήδη στη Βουλή.

Με τις φορο-ανατροπές που έρχονται από τα φετινά εισοδήματα, φορολογούμενοι με τα ίδια ακριβώς εισοδήματα θα πληρώνουν φόρους διαφορετικού ύψους, σύμφωνα με την «Ημερήσια».

Οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι θα καθορίζονται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και συγκεκριμένα τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών, αλλά και με την πηγή προέλευσης του εισοδήματος.

Οι φόροι των 3,6 δισ. € που έρχονται μετά τη συμφωνία

Αυτό σημαίνει ότι για το ίδιο ύψος ετήσιου εισοδήματος διαφορετικό φόρο θα πληρώνει ο μισθωτός που δεν έχει παιδιά, διαφορετικό ο μισθωτός με ένα ή δύο παιδιά, διαφορετικό ο ελεύθερος επαγγελματίας, άλλο ο ιδιοκτήτης ακινήτων που εισπράττει ενοίκια και άλλο ο αγρότης.

Οι περισσότεροι πολίτες αναμένεται να δουν ξανά τον φορολογικό λογαριασμό τους να «φουσκώνει», ενώ άλλοι πρόκειται να διαπιστώσουν ότι θα έχουν φορο-ελαφρύνσεις.

Πάντως, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, φαίνεται ότι διατηρούνται οι στρεβλώσεις του φορολογικού συστήματος, καθώς για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που δικαιούνται το έμμεσο αφορολόγητο όριο λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή κατάστασή τους, ενώ δεν ισχύει το ίδιο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους αποκτούν εισοδήματα από ενοίκια, αφού το ίδιο ποσό φόρου θα πληρώνει αυτός που δεν έχει παιδιά με αυτόν που έχει δύο ή τρία παιδιά και έχει αυξημένες δαπάνες.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες