Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΣΟΚ! Αφρικανοί μετανάστες πέφτουν θύματα κανιβαλισμού και εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων


ΣΟΚ! Αφρικανοί μετανάστες πέφτουν θύματα κανιβαλισμού και εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων


Προκαταρκτικές έρευνες γύρω από τον διαβόητο διακινητή λαθρομεταναστών Μεντχάνι Γιεχντέγκο Μερέντ (Medhanie Yehdego Mered) αποκάλυψαν εικόνες και βίντεο που δείχνουν κανιβαλισμό, διαμελισμένα σώματα, φόνους και εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων μεταναστών, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

mered Ο Μερέντ σε ιταλικό έδαφος μετά την έκδοσή του από το Σουδάν στην Ιταλία τον Ιούνιο του 2016.

Ο Μερέντ, που το ψευδώνυμό του είναι «ο στρατηγός», συνελήφθη στο Σουδάν τον Μάιο του 2016 και εκδόθηκε στην Ιταλία τον Ιούνιο, όπου θα δικαστεί για τη διακίνηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών από την Αφρική στην Ιταλία, επιχείριση από την οποία κέρδισε εκατομμύρια δολάρια.
Φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο του 35χρονου «στρατηγού» με καταγωγή από την Ερυθραία και εντάχθηκαν στα στοιχεία της δίκης, έχουν περιγραφεί ως ένα «νεκροταφείο του τρόμου». Λέγεται ότι υπάρχουν εικόνες κανιβαλισμού αλλά και φόνων μεταναστών επειδή δεν είχαν να πληρώσουν τα χρήματα που συμφώνησαν.
Όπως κατέθεσε ο Νουρεντίν Γουεχαμπρέμπι Άτα (Nuredin Wehabrebi Atta), πρώην διακινητής λαθρομεταναστών, που τώρα συνεργάζεται με τις Αρχές, στο μακρύ ταξίδι των μεταναστών μέσω της ερήμου Σαχάρα προς τη λιβυκή ακτή, «οι μετανάστες που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα προσυμφωνημένα χρήματα δολοφονούνταν και στη συνέχεια τους αφαιρούσαν τα όργανα άτομα που αποκαλούνται οι Γιατροί της Σαχάρα».
Τα ανθρώπινα όργανα των δολοφονημένων μεταναστών «τα πήγαιναν κατευθείαν στη Αίγυπτο» όπου τα πουλούσαν στη μαύρη αγορά.
Σύμφωνα με την κατάθεση του Άτα, ένα νεφρό πωλείται για 15.000 δολάρια.
Οι μετανάστες μεταφέρονται με φορτηγά που τα οδηγούν Σουδανοί μέχρι τα σύνορα με τη Λιβύη και εκεί μεταφορτώνονται σε φορτηγά που τα έχουν Λίβυοι διακινητές που τους πάνε μέχρι τις ακτές της χώρας για να διασχίσουν τη Μεσόγειο.
Ο Μαρέντ συνελήφθη στις 24 Μαΐου στο Χαρτούμ, πρωτεύουσα του Σουδάν, και θεωρείται το πιο σημαντικό μέχρι στιγμής χτύπημα στα κυκλώματα που διακινούν παράνομα ανθρώπους. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ ο Μαρέντ ήταν ο πλέον καταζητούμενος διακινητής στον πλανήτη.
Λέγεται ότι για κάθε βάρκα που φόρτωνε και έστελνε προς την Ιταλία ο τζίρος ήταν 915.000 δολάρια.
Εάν καταδικαστεί από την ιταλική δικαιοσύνη θα μπει στη φυλακή για 30 χρόνια.tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες