Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Πόσο κοστίζουν τα πιο πολυτελή γιοτ στον κόσμο; (pics)


Πόσο κοστίζουν τα πιο πολυτελή γιοτ στον κόσμο; (pics)
Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Independent», η ζήτηση των πολυτελών γιοτ στο χώρο των πλουσίων ανεβαίνει συνεχώς ανεξαρτήτως της γενικότερης οικονομικής ύφεσης.
Η εταιρεία CRN Spa, η οποία εδρεύει στην Ιταλία, ασχολείται με τη δημιουργία μεγάλων σκαφών για μια μικρή αλλά εξαιρετικά εύπορη πελατεία. Υπολογίζεται ότι μόνο 1.500 άνθρωποι μπορούν να
αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν κάποιο από τα γιο της.
Στην παρακάτω λίστα θα δείτε υπερπολυτελή σκάφη που τα έχουν δισεκατομμυριούχοι, καθώς κοστίζουν τόσα χρήματα που άλλοι δεν βγάζουν σε μια ολόκληρη ζωή.
10. Dilbar – $263.000.000
Ακολούθησε το SDNA στο Instagram και ενημερώσου πρώτα από όλους!
To Dilbar έχεις μήκος 110 μέτρα και ανήκει στον Alisher Usmanov, τον ιδρυτή της εταιρείας Metalloinvest, που ειδικεύεται στην κατασκευή του χάλυβα. Ο Usmanov ποτελεί τον πιο πλούσιο άνθρωπο που γεννήθηκε στη Ρωσία, καθώς με βάση πληροφορίες του περιοδικού Forbes έχει περιουσία 13.9 δις δολαρίων.

 
9. Pelorus – $300.000.000
Το Pelorus είναι 115 μέτρα και είναι ιδιοκτησία του Αμερικανού David Geffen, του ιδρυτή των DreamWorks SKG, Asylum Records, Geffen Records και DGC Records. Η περιουσία του επιχειρηματία ανέρχεται στα 6.9 δις δολάρια.

8. Al Said – $300.000.000
Το συγκεκριμένο γιοτ ανήκει στον Qaboos bin Said (σ.σ: τον Σουλτάνο του Ομάν), του οποίου η περιουσία αγγίζει το 1.1 δις δολάρια. Το γιοτ του έχει μήκος 115 μέτρα και χωράει 70 επιβάτες και 154 μέλη πληρώματος. Οι άνθρωποι που επιβιβάζονται στο Al Said λένε ότι το πολυτελές γιοτ διαθέτει ελικοδρόμιο, ένα σινεμά ακόμη και μία αίθουσα συναυλιών που με χωρητικότητα 50 ατόμων ορχήστρα. Εγκαινιάστηκε το 2007 και εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ακριβά γιοτ στον κόσμο σήμερα.
7. Dubai – $300.000.000
Φτιάχτηκε το 2006 από την εταιρεία Platinum Yachts και το μήκος του φτάνει τα 162 μέτρα. Μπορεί να στεγάσει 115 άτομα. Στο σκάφος υπάρχουν πολλές τραπεζαρίες, σαλόνια, σουίτες για τους επισκέπτες και τους VIP και οκτώ καταστρώματα. Το Dubai βρίσκεται στην κατοχή του Mohammed bin Rashid Al Maktoum, του αντιπροέδρου και πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθώς και συνταγματικού μονάρχη του Ντουμπάι. Υπολογίζεται ότι έχει 14 δις δολάρια.
6. Radiant – $320.000.000
Αρχικά κατασκευάστηκε για τον Ρώσο ολιγάρχη Boris Berezovsky, αλλά τελικά το 110 μέτρα γιοτ πουλήθηκε στον αντιπρόσωπο αυτοκινήτων και επενδυτή, Abdulla Al Futtaim. Η περιουσία του επιχειρηματία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέρχεται στα 3.2 δις δολάρια. Το Radiant είναι εξοπλισμένο με κανόνια νερού με την ικανότητα να βυθίζουν σκάφη έως 91 μέτρα μακριά. Το σκάφος περιλαμβάνει ακόμη και ένα μικρό ταχύπλοο για σύντομες αποδράσεις αν χρειαστεί.
5. Serene – $330.000.000
Το Serene ανήκει στο Ρώσο ιδρυτή του Ομίλου SPI, Yuri Scheffler, ο οποίος έχει 800.000.000 δολάρια. Το γιοτ αυτό έχει μήκος 134 μέτρα. Ανάμεσα στα πολυτελή χαρακτηριστικά του τα πιο εντυπωσιακά είναι ότι διαθέτει μια «υποβρύχια αίθουσα προβολής,” ένα εσωτερικό τοίχο αναρρίχησης, παιδότοπο και αρκετά καμπίνες για να φιλοξενήσει 24 άτομα, καθώς και 52 μέλη πληρώματος.
4. A – $390.000.000
Ο τυχερός ιδιοκτήτης του «Α» είναι ο Andrey Melnichenko. Είναι Ρώσος βιομήχανος με επιχειρήσεις στους τομείς της εξόρυξης άνθρακα και λιπασμάτων, που ενεργεί ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Eurochem και έχει 11.4 δις δολάρια. Το σκάφος, που ορισμένοι θεωρούν ότι μοιάζει με υποβρύχιο, διαθέτει απίστευτες πολυτέλειες, όπως οθόνη αφής πλοήγησης, αδιαπέραστο γυαλί από επίθεση βόμβας μέχρι και πόμολα μπάνιου που κοστίζουν 40.000 δολάρια το καθένα. Η κύρια κρεβατοκάμαρα προστατεύεται από scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων.
3. Topaz – $520.000.000
Αυτό το 147 μέτρων υπερπολυτελές γιοτ είναι ειδικά φτιαγμένο για τον Mansour bin Zayed, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με περιουσία 20 δις δολάρια. Είναι δημιούργημα του Βρετανού σχεδιαστή Tim Heywood και για την ολοκλήρωση του Topaz χρειάστηκαν 4 χρόνια. Περιλαμβάνει τρεις πισίνες, γυμναστήριο, τζακούζι, κινηματογράφο και ένα ελικοδρόμιο. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Leonardo DiCaprio νοίκιασε το εντυπωσιακό γιοτ για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί με 21 «τυχερούς» του φίλους.
2. Azzam – $600.000.000
Το Azzam (ή «αφιέρωση» στα αραβικά) ανήκει στον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον εμίρη του Αμπού Ντάμπι, και διοικητή της Ένωσης Δυναμικής Άμυνας(Union Defense Force), Khalifa bin Zayed al Nahyan, με περιουσία που φτάνει τα 18 δις δολάρια. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, είναι «το πιο πολύπλοκο και απαιτητικό σκάφος που έχει κατασκευαστεί ποτέ». Έχει μια κύρια σουίτα θωρακισμένη, δύο πισίνες, δύο ελικοδρόμια, σινεμά, ένα μίνι-υποβρύχιο ακόμη και ένα σύστημα πυραυλικής αμυνας.
1. Eclipse – $1.1.000.000.000
Αποτελεί το πιο πολυτελές γιοτ στο κόσμο. Ανήκει τον Ρώσο πολιτικό, επιχειρηματία και επενδυτή Roman Abromovich, του οποίου η περιουσία ανέρχεται 12.8 δις δολάρια. Το Eclipse είναι το μεγαλύτερο γιοτ, αφού έχει μήκος 163 μέτρα, πλάτος 22 μέτρα και ζυγίζει 13, 500GT. Διαθέτει τέσσερις πετρελαιοκινητήρες, ένα σινεμά, συνεδριακές εγκαταστάσεις, αίθουσα παιχνιδιών για παιδιά, ένα σαλόνι ομορφιάς, μια πίστα χορού, δύο πισίνες, δύο ελικοδρόμια, μια αίθουσα disco, σάουνα, 30 καμπίνες, ένα υποβρύχιο σε μικρογραφία και ένα σύστημα πυραύλων άμυνας . Η κύρια σουίτα είναι θωρακισμένη και έχει αλεξίσφαιρα τζάμια.
πηγή: newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες