Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Το δράμα ενός πρωταθλητή Ευρώπης – ποιος είναι ο άνθρωπος που εισέβαλε γυμνός σε αγωνιστικό χώρο (ΦΩΤΟ )

Ο Λαρς Έλστρουπ έγινε γνωστός στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα όταν το 1992 κατέκτησε με την εθνική ομάδας της Δανίας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξαγόταν τότε στα γήπεδα της Σουηδίας, πετυχαίνοντας μάλιστα δύο καθοριστικά γκολ, ένα κόντρα στη Γαλλία κι ένα στον ημιτελικό κόντρα στην Ολλανδία.


Από τότε ωστόσο η ζωή του άλλαξε. Μόλις έναν χρόνο μετά το Euro, ο Έλστρουπ εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε σε μια θρησκευτική σέκτα με το όνομα «ο ήλιος του Χιέρτε». Λέγεται ότι ο Έλστρουπ είχε πολλά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ ουκ ολίγες φορές απασχόλησε τις Αρχές με παραβατικές συμπεριφορές. Έχει κατηγορηθεί άλλωστε για ρατσιστική επίθεση και για απειλές σε βάρος του αρχηγού της σέκτας στην οποία ήταν μέλος, ενώ έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, έχει εμφανιστεί γυμνός σε δρόμο της Κοπεγχάγης κι έχει αφοδεύσει δημοσίως σε πλατεία.
Ο Λαρς Έλστρουπ, δεν είχε ακουστεί πάντως για αρκετό καιρό. Μέχρι χθες, οπότε εισέβαλε στην ανάπαυλα του αγώνα Ράντες – Σίλκεμποργκ για το πρωτάθλημα Δανίας ολόγυμνος στο χορτάρι κάνοντας ασκήσεις γιόγκα! Ο κόσμος γέλασε, οι άνδρες ασφαλείας τον έβγαλαν έξω και ο πρόεδρος της τοπικής ομάδας Μίκαλε Γκράβγκαρντ δήλωσε ότι «είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις έναν από τους ήρωες της πόλης αλλά και της χώρας σ’ αυτή την κατάσταση».
Ο Έλστρουπ πάντως, είχε επιχειρήσει το 2000 να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε τότε προπονήσεις με την Οντένσε αλλά ο προπονητής έκρινε ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Έτσι ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης εξαφανίστηκε. Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως ίδρυσε μια θεραπευτική εταιρία η οποία ασχολείτο με την θεραπεία της ψυχικής υγείας.
Δείτε το γκολ του Έλστρουπ κόντρα στη Γαλλία στο Euro '92 (μετά το 5ο λεπτό του βίντεο)

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες