Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Σκωτια

Ένα απομονωμένο νησί με αμέτρητα πόνυ και 30 μόνο ανθρώπους

Βγαλμένο από παραμύθι του Μεσαίωνα

Αν έχετε βαρεθεί τα πάντα -και κυρίως τους ανθρώπους-και νιώθετε κουρασμένοι, πριν χτυπήσετε την πόρτα του ψυχίατρου, σας έχουμε μια πρόταση. Ένα ταξίδι με πολλή μαγεία και εντελώς διαφορετικές παραστάσεις. Και δεν θα πάτε και πολύ μακριά.

Ο λόγος για το νησί Foula της Βρετανίας, το οποίο σας φυλάει μια έκπληξη με το πού θα πατήσετε εκεί το πόδι σας. Ποια είναι αυτή η έκπληξη; Τα αμέτρητα υπέροχα πόνυ που ζουν εκεί και που κάνουν το νησί αυτό να φαίνεται ότι βγήκε από παραμύθι. Το Foula είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος νησιών Σέτλαντ της Σκωτίας βρίσκεται στην ακτή της Σκωτίας και σε αυτό ζουν μόνο 3o άνθρωποι. Έχει έκταση 12,7 τ.χλμ. και ανήκει από τις αρχές του 20ου αιώνα στην οικογένεια Χόλμπουρν.
Τα πόνυ ζουν αιώνες στο νησί και είναι οι γνωστές μινιατούρες των Shetlands. Η χρησιμότητά τους μάλιστα ήταν ίδια με αυτή των σκύλων-οδηγών. Το νησί βέβαια έχει και άλλα να πράγματα να δεις και να νιώσεις, όπως τα απίστευτα τοπία, οι κρυμμένες ομορφιές αλλά και οι κάτοικοι που ζουν στην κυριολεξία σε άλλη εποχή.petpet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες