Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Σε δικαστικό θρίλερ εξελίσσεται υπόθεση αγελάδας που σκότωσε γυναίκα


Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται υπόθεση στην κεντροδυτική Γερμανία για το θάνατο μίας γυναίκας εξαιτίας αγελάδας: Τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Δικαιοσύνη αμφισβητούν πως το γενετικό υλικό του «δράστη» που βρέθηκε στο σημείο του περιστατικού προέρχονται όντως από τη συγκεκριμένη αγελάδα που είχε θεωρηθεί υπεύθυνη.
Το τι ακριβώς είχε συμβεί τη νύχτα της 11ης Νοεμβρίου 2011 σε λιβάδι έξω από το Γκράιφσταϊν (κοντά στο Γκίσεν της γερμανικής Έσσης) είναι και φαίνεται ότι θα μείνει
για πάντα μυστήριο: Η μέχρι στιγμής θεωρία της αστυνομίας για την αναπαράσταση του περιστατικού ξεκινά βάζοντας στο κάδρο μία αγελάδα που είχε «δραπετεύσει» από το αγρόκτημά της.
Η αγελάδα είχε βγει στο λιβάδι για να γεννήσει. Το βράδυ όμως εκείνο, μία 57χρονη είχε βρεθεί στην ίδια περιοχή βγάζοντας βόλτα τον σκύλο της. Συνάντησε τυχαία την αγελάδα.
Αν στέκει η θεωρία της Αστυνομίας, η οποία είναι και η πιο ευλογοφανής βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, η αγελάδα τρόμαξε θέλοντας να προστατεύσει το μοσχαράκι της και χτύπησε θανάσιμα τη γυναίκα. Η γυναίκα κατέληξε επί τόπου και βρέθηκε την επόμενη ημέρα νεκρή, με σοβαρά κατάγματα και εσωτερική αιμορραγία.
Μάρτυρες δεν υπήρχαν. Η εισαγγελία τελικά οδήγησε ενώπιον δικαστηρίου την 60χρονη ιδιοκτήτρια της αγελάδας, η οποία είχε αντιληφθεί μετά από μία ημέρα ότι η αγελάδα είχε διαφύγει. Και όταν ακόμη το αντιλήφθηκε, δεν κατέβαλε ιδιαίτερη προσπάθεια να την βρει, σύμφωνα με τα όσα έκρινε τελικά το δικαστήριο -κάτι που αν είχε συμβεί, θα είχε αποφευχθεί το περιστατικό.
Έτσι, η 60χρονη καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια και της επιβλήθηκε χρηματική ποινή, όπως αναφέρει η Suedduetsche Zeitung. Όμως σήμερα, πέντε χρόνια μετά, η υπόθεση οδηγείται σε εκδίκαση δεύτερου βαθμού με αμφισβήτηση των στοιχείων που οδήγησαν στην καταδίκη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πλευρά που ζητά την έφεση, δεν μπορεί να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ήταν η συγκεκριμένη αγελάδα που σκότωσε την 57χρονη. Το βόειο DNA που βρέθηκε πάνω στο θύμα ενδέχεται να προέρχεται από άλλο ζώο, υποστηρίζεται.
Η συγκεκριμένη αγελάδα, εν ονόματι Βερόνα, είχε στη συνέχεια μεταφερθεί σε άλλη φάρμα και το πού βρίσκεται σήμερα δεν έχει δημοσιοποιηθεί «για την προστασία του ζώου», όπως αναφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες