Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Το Δίλημμα Κλίντον-Τραμπ και ο Σεβασμός στην Ρωσία

Είναι οριστικό. Θέλω να βγει η Κλίντον. Αλλά θέλω να βγει με 0.1% διαφορά, μήπως και καταφέρουν να κρατήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι το Κογκρέσο. Στις ΗΠΑ μπορεί να είναι ο πρόεδρος από ένα κόμμα και την πλειοψηφεία στο Κογκρέσο να την έχει το άλλο κόμμα.


Στις ΗΠΑ οι Κλίντον θα πάρει 65.000 Σύριους, θα κρατήσει χαλαρά σύνορα με την Λατινική Αμερική, θα συνεχίσει να συναγωνίζεται με τον αριστερό Εβραίο απατεώνα Bernie Sanders για το ποιος θα δώσει τις περισσότερες παροχές στους Αμερικανούς, ώστε να εξασφαλίσει περισσότερη δύναμη, και γενικά η Κλίντον θα κάνει τέτοιες ομορφιές.
Αλλά στην Ευρώπη ο Τραμπ δεν πιστεύει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Άρα δεν μας παίρνει να βγει ο Τραμπ. Ο Τραμπ περιγράφει τον Πούτιν σαν άγγελο. Ο Πούτιν είναι ένας αδίστακτος δικτάτορας. Άλλο να λες ότι πρέπει η Δύση να συνεργαστεί με την Ρωσία και άλλος να θαυμάζεις τον Πούτιν. Δεν γίνεται να είσαι δεξιός και να θαυμάζεις τον Πούτιν. Γίνεται να είσαι εθνικοσοσιαλιστής ή αριστερός και να θαυμάζεις τον Πούτιν. Αλλά δεν γίνεται να είσαι δεξιός και να τον θαυμάζεις.
Εκτός φυσικά και αν δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις, οπότε ίσως και να γίνεται. Αλλά ο Τραμπ σίγουρα τις παρακολουθεί τις εξελίξεις, και επικαλείται μέχρι και το Wikileaks για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του. Και το Wikileaks είναι ουσιαστικά ένα κομμάτι των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Ή τουλάχιστον συνεργάζεται με τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας και με τους Ρώσους χάκερς.  Και το επικαλείται ο Τραμπ. Απίστευτα πράγματα ζούμε.
Το πρόβλημα με την Κλίντον είναι ότι μπορεί να πάει σε έναν πόλεμο με την Ρωσία στην Συρία. Αυτό ίσως και να αποτελέσει το τέλος του Ισραήλ, γι’αυτό και ο Τραμπ λέει ότι μόνο αν εκλεγεί αυτός θα σωθεί το Ισραήλ, και μένει να δούμε αν θα αποδειχθεί σωστός αφού μάλλον η Κλίντον θα βγει. Επίσης αυτό θα βάλει φωτιά σε μία περιοχή πολύ κοντά στην Ελλάδα, και η φωτιά μπορεί να φτάσει και στην Ελλάδα.
Το μεγάλο λοιπόν ερώτημα λοιπόν είναι αν πρέπει η Κλίντον να πάει σε έναν πόλεμο με την Ρωσία στην Συρία. Εγώ θα δώσω την απάντηση που οφείλει να δώσει ένας δεξιός, και η Κλίντον δεν είναι δεξιά. Για να απαντήσεις αν πρέπει οι ΗΠΑ να πάνε σε έναν πόλεμο με την Ρωσία πρέπει να διαχωρίσεις το γεωπολιτικό και το οικονομικό σκέλος του πολέμου ΗΠΑ-Ρωσίας, και να σεβαστείς την Ρωσία στο οικονομικό σκέλος.
Στο οικονομικό σκέλος προσπαθείς να ικανοποιήσεις την σάπια πολιτική νομενκλατούρα της Ρωσίας, που είναι μαθημένη από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης να νέμεται τους φυσικούς πόρους της χώρας και να κατασκευάζει όπλα. Ταυτόχρονα, αφού την σεβαστείς οικονομικά, της ζητάς γεωπολιτικά ανταλλάγματα. Αυτό σημαίνει ότι ως ΗΠΑ και ως ΕΕ δεν προωθείς μέσω της Τουρκίας projects που θίγουν την Ρωσία.
Αφήνεις επίσης στην Ρωσία την Κριμαία, που έτσι κι αλλιώς ανήκει στην Ρωσία. Σεβασμός στην Ρωσία σημαίνει επίσης ότι η Ουκρανία πρέπει να έχει καλές σχέσεις με την Ρωσία, γιατί η Ουκρανία είναι χώρα πολύ σημαντική για την Ρωσία.
Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι αν ως ΗΠΑ τα κάνεις αυτά, η ΕΕ και η Τουρκία εξαρτώνται από το Ρωσικό αέριο, και οι Ρώσοι χρησιμοποιούν το Ρωσικό αέριο ως όπλο. Αλλά εδώ είναι που ξεχωρίζεις το γεωπολιτικό και το οικονομικό σκέλος του πολέμου. Το ερώτημα είναι αν η σάπια πολιτική νομενκλατούρα της Ρωσίας ικανοποιηθεί οικονομικά, υπάρχει περίπτωση να δεχτεί να σταματήσει να υποστηρίζει σάπιους πολιτικούς στην ΕΕ, να σταματήσει να υποστηρίζει τον ISIS, να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους Ρώσους χάκερς τόσο επιθετικά εναντίον της Δύσης?
Να πω ότι θεωρώ σίγουρο ότι πίσω από την τόσο ισχυρή παρουσία του ISIS στο διαδίκτυο κρύβεται η Ρωσία. Πως μπόρεσαν οι άνθρωποι του Σαντάμ Χουσέιν να γίνουν τόσο δυνατοί στον διαδικτυακό πόλεμο? Ας μην κοροϊδευόμαστε, στο διαδίκτυο πίσω από τον ISIS είναι οι Ρώσοι χάκερς, στους οποίους έχει επενδύσει πάρα πολλά το Ρωσικό κράτος.
Αν λοιπόν σεβαστείς την Ρωσία ζητάς και από την Ρωσία να σε σεβαστεί ως Δύση. Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η Ρωσία σε αυτή την περίπτωση, γιατί μέχρι τώρα η Δύση δεν έχει σεβαστεί την Ρωσία. Αν σεβαστείς την Ρωσία ως Δύση, και η Ρωσία συνεχίσει να χρηματοδοτεί σάπιους πολιτικούς στην ΕΕ, και συνεχίσει να κάνει όλα αυτά που περιγράφω παραπάνω, τότε ως ΗΠΑ, ως Γαλλία και ως Ηνωμένο Βασίλειο, συγκεντρώνεις τις στρατιωτικές σου δυνάμεις και πας να πάρεις την Συρία. Αυτό ίσως και να σημαίνει μία μεγάλη φωτιά στην Μεσόγειο, αλλά έτσι κι αλλιώς θα είσαι σίγουρος ότι δεν είχες άλλη επιλογή.
Και είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι έχεις σεβαστεί την Ρωσία και άρα δεν έχεις άλλη λύση. Γιατί πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος πριν πας να πάρεις την Συρία ότι δεν είχες άλλη επιλογή.iakovosjazz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες