Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Μοσούλης (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Μοσούλης (φωτο)
Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανατίναξαν το Σάββατο το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Μοσούλης, το Nineveh International Hotel, ένα πεντάστερο (πριν το πόλεμο) ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο χρησιμοποιούσε από τον Μάιο του 2015 η τρομοκρατική οργάνωση.

hotel_mosul
Οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με τοπικές πηγές, χρησιμοποίησαν βαρέλια με TNT για να ανατινάξουν το 11όροφο κτίριο.
Το Ισλαμικό Κράτος είχε αλλάξει το όνομα του ξενοδοχείου σε Al Warithin και το είχε μετατρέψει σε ένα ασφαλές χώρο διαμονής για τους ηγέτες του.
Το Ισλαμικό Κράτος τον Μάιο του 2015 είχε «διαφημίσει» ότι άνοιξε ξανά το ξενοδοχείο, διευκρινίζοντας βεβαίως ότι σε αυτό θα έμεναν μόνο τα στελέχη του, ενώ άφηνε κι ένα παράθυρο ανοιχτό ότι κάποιους χώρους του ξενοδοχείου θα τους παραχωρούσε και για δεξιώσεις γάμων.

isis_hotel2 Στα πλαίσια της «ανακαίνισης» που έκανε το Ισλαμικό Κράτος, πριν ανοίξει για λογαριασμό του το ξενοδοχείο, κατέστρεψε όσα διακοσμητικά ανάγλυφα υπήρχαν στους εξωτερικούς του τοίχους και παρέπεμπαν στην ιστορία της αρχαίας Ασσυρίας.

Στα «εγκαίνια» που έκανε το Ισλαμικό Κράτος τον Μάιο του 2015 άνοιξε τις πύλες του ξενοδοχείου σε όλους τους κατοίκους της Μοσούλης (τουλάχιστον έτσι ισχυριζόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και παρέθεσε πλούσιο μπουφέ σε όσους πήγαν στη δεξίωση των τρομοκρατών.
Οι δύο φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από εκείνη τη δεξίωση.
mosul_hotel
Δίχως να έχει γίνει γνωστός ο λόγος που οι τζιχαντιστές ανατίναξαν το ξενοδοχείο που οι ίδιοι χρησιμοποιούσαν, έχει μαθευτεί από τους κατοίκους της πόλης ότι οι τρομοκράτες κατέστρεψαν και κάποια δημόσια κτίρια της πόλης, ενώ ισοπέδωσαν και τέσσερις χριστιανικές εκκλησίες.
Εκτιμάται ότι επειδή το Ισλαμικό Κράτος έχει αποδεχτεί την ήττα του και γνωρίζει ότι θα χάσει τη μάχη για τη Μοσούλη, μετατρέπει τις υποδομές της πόλης σε ερείπια.tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες