Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Συνελήφθη εξάδελφος του Σαντάμ – Ήταν με τους τζιχαντιστές που χτύπησαν το Κιρκούκ (φωτο)

Συνελήφθη εξάδελφος του Σαντάμ – Ήταν με τους τζιχαντιστές που χτύπησαν το Κιρκούκ (φωτο)
Η Αστυνομία του Κιρκούκ (στο βόρειο Ιράκ) συνέλαβε τον Νασάρ Χαμούντ Αμπντουλγανί, εξάδελφο του Σαντάμ Χουσεΐν, ως έναν από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής καταδρομική επίθεση στην πόλη του Κιρκούκ.

Σύμφωνα με τον Σαρχάντ Καντίρ, αρχηγό της Αστυνομίας του Κιρκούκ, ο ξάδελφος του απαγχονισμένου δικτάτορα του Ιράκ συμμετείχε στην επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Κιρκούκ στις 21 Οκτωβρίου.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να συλλάβουν τον Νασάρ Χαμούντ Αμπντουλγανί στην περιοχή Ντακούκ στα νότια του Κιρκούκ», δήλωσε.
hammoud3
Ο τζιχαντιστής εξάδελφος του Σαντάμ βρέθηκε να κρύβεται μέσα σε μια άδεια δεξαμενή νερού, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.
Μαζί του είχε αρκετά όπλα και τουλάχιστον χίλιες σφαίρες.
hammoud4
Ο εξάδελφος του Σαντάμ, σύμφωνα με την Αστυνομία, αν και συμμετείχε στην επίθεση στο Κιρκούκ μαζί με τους άλλους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όταν οι τρομοκράτες έχασαν τη μάχη κατάφερε να διαφύγει στη Ντακούκ και να κρυφτεί μέσα σε ένα μεγάλο άδειο ντεπόζιτο νερού.
hammoud1
Ο Νασάρ Χαμούντ Αμπντουλγανί ήταν στα νιάτα του μέλος της προσωπικής προεδρικής ασφάλειας του Σαντάμ Χουσεΐν.
Πριν την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ το 2003 ο Σαντάμ Χουσεΐν, αν και μπααθιστής (αραβικός σοσιαλισμός) και οπαδός του κοσμικού κράτους, το «γύρισε» προς τους ισλαμιστές και μάλιστα κάλεσε και την Αλ Κάιντα στο Ιράκ ώστε να αντισταθούν από κοινού στους εισβολείς.
Στην ιρακινή αντίσταση που ακολούθησε, μετά την κατάρρευση του ιρακινού στρατού και τη σύλληψη του Σαντάμ, συμμετείχαν τόσο μπααθιστές (αραβοσοσιαλιστές) όσο και τζιχαντιστές.
Οι Αμερικανοί έβαζαν σε κοινές φυλακές τους μπααθιστές με τους τζιχαντιστές αντιμετωπίζοντάς τους ως στοιχεία της ίδιας αντίστασης.
Στις αμερικανικές φυλακές στο Ιράκ και αλλού, οι μπααθιστές «συναντήθηκαν» με τους τζιχαντιστές, «ζυμώθηκαν» και το αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας είναι το σημερινό Ισλαμικό Κράτος.
Δηλαδή, μια οργάνωση «πάντρεμα» των πιο σκληροπυρηνικών στοιχείων του κόμματος Μπάαθ με εκείνα της Αλ Κάιντα.
Ανάλογο σχήμα συμμαχίας εθνοσοσιαλιστών-κοσμικών και ισλαμιστών-φονταμενταλιστών δεν έχει προϋπάρξει, οπότε ας μην επιχειρήσει κάποιος να ταυτίσει το Ισλαμικό Κράτος με οτιδήποτε γνωρίζει από το παρελθόν.
Είναι γνωστό ότι η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αποτελείται από πρώην στελέχη της διακυβέρνησης του Σαντάμ Χουσεΐν.
Η δε άψογη στρατιωτική εκπαίδευση των τζιχαντιστών, η γνώση της προπαγάνδας ως όπλου, τα έτοιμα δίκτυα λαθρεμπορίας πετρελαίου μέσω Τουρκίας, όλα αυτά οφείλονται στο στελεχιακό δυναμικό του αραβοσοσιαλιστικού κόμματος Μπάαθ, που ανέλαβαν το «άτακτο» σκυλολόι της Αλ Κάιντα και το μετέτρεψαν σε έναν οργανωμένο και συντεταγμένο αντάρτικο στρατό του τρόμου.tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες