Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ποιοι Στρατιωτικοί πρέπει να καταθέσουν αποδείξεις

Δειτε αναλυτικα
Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν υποχρέωση να καταθέσουν τις αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016, είχε διαμηνύσει πριν από μερικές ημέρες το υπουργείο Οικονομικών και πολλοι
αισθάνθηκαν να "ξαλαφρώνουν" από την υποχρέωση για την τακτοποιησή τους και την υποβολή τους. Ωστόσο ορισμένοι θα συνεχίσουν να έχουν την υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις, γι αυτό μην βιαστείτε να τις πετάξετε. 

Η γενικευμένη χρήση του πλαστικού χρήματος από τις αρχές του 2017 και ο περιορσισμός της χρήσης μετρητών στις συναλλαγές, έχει στόχο να περιορίσει την φοροδιαφυγή και τη διακίνηση "μαύρου" χρήματος.

Όσοι φορολογούμενοι δεν πραγματοποιούν τις απαιτούμενες δαπάνες με πλαστικό χρήμα θα πληρώνουν παραπάνω φόρους. Το πέναλτι μπορεί να φτάσει τα 2.100 ευρώ στην περίπτωση που κάποιος δεν κάνει καθόλου χρήση του πλαστικού χρήματος για αγορές και δεν ανήκει στις ομάδες που εξαιρούνται.

Οι ομάδες που εξαιρούνται είναι πολύ συγκεκριμένες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο δημοσιογράφος Θανάσης Λυρτσογιάννης στο Newsit, οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στο εξωτερικό και όσοι υπηρετούν Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι ανάμεσα στις κατηγορίες φορολογουμένων που θα πρέπει να φυλάττουν τις αποδείξεις τους, προκειμένου να συγκεκτρώσουν τα ποσά που απαιτούνται για να πιάσουν το αφορολόγητο.

Πέραν των στρατιωτικών, οι άλλες κατηγορίες φορολογουμένων που θα πρέπει να συγκεντρώσουν χάρτινες αποδείξεις είναι οι ακόλουθες:
οι ηλικιωμένοι
οι κάτοικοι ορεινών και απομακρυσμένων χωριών
οι υπάλληλοι τού υπουργείου Εξωτερικών
όσοι δημόσιοι υπάλληλοι υπηρετούν σε κρατικές υπηρεσίες που βρίσκονται στο εξωτερικό,
όσοι υπηρετούν στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση
όσοι διαμένουν σε οίκους Ευγηρίας,
όσοι διαμένουν σε ψυχιατρικά καταστήματα
οι φυλακισμένοι

Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες