115017image1_939710_largeΣύμφωνα με πληροφορίες οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις επωφελούμενες από τις ενισχύσεις των δυνάμεων της Αντίστασης κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν μια προέλαση 11 χλμ. εντός των συνοικιών του Ανατολικού Χαλεπίου κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 h. Έτσι 38 km² καθαρίστηκαν από την παρουσία των τρομοκρατών  οι οποίοι δεν ελέγχουν πια παρά  7 km² στον ανατολικό τομέα της πόλης.

Ο συριακός στρατός ελέγχει έκτοτε 56 συνοικίες στο Α Χαλέπι έναντι 37 που κατείχε προηγουμένως. Οι μάχες συνεχίζονται στον ανατολικό τομέα της συνοικία al-Said και επί του βόρειου άξονα γύρω από τις συνοικίες   Bab al-Qaqam, al-Silah και Bostan al-Qasr.presstv 8.12.16
Σύμφωνα με το addiyar οι τρομοκράτες  ελέγχουν πλέον το 5% του Α Χαλεπίου και αναμένεται συνολική κατάρρευση ολόκληρου του νότιου μετώπου τις επόμενες ώρες αν ο στρατός καταφέρει να ελέγξει εξ ολοκλήρου τη συνοικία Sheikh Saeed.Nωρίτερα σήμερα το παναραβικό κανάλι (al-Mayadeen TV) ανέφερε ότι ο στρατός μπήκε στη συνοικία στρατηγικής σημασίας Sheikh Saeed.
dimpenews.com