Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ρωσικό Υπ.Άμυνας: αναχώρησε μονάδα πυροτεχνουργών για αποναρκοθέτηση των περιοχών που απελευθερώθηκαν στο Χαλέπι.

FILE PHOTO © Sputnik
Η Ρωσία απέστειλε μια μονάδα πυροτεχνουργών εξουδετέρωσης βομβών για να βοηθήσουν στην αποναρκοθέτηση των περιοχών που απελευθερώθηκαν στο Ανατολικό Χαλέπι ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

“Μια προκαταρκτική μονάδα του διεθνούς κέντρου αποναρκοθέτησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων πέταξε προς τη Συρία για να συμμετάσχει στην αποναρκοθέτηση των περιοχών στο Α Χαλέπι που απελευθερώθηκε από τους τρομοκράτες ” ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο όπως μεταφέρει το RT την Παρασκευή.
Η ανακοίνωση επιπρόσθετα αναφέρει ότι η μονάδα εξουδετέρωσης βομβών “είναι εντελώς αυτόνομη κι εξοπλισμένη με πολύ εξελιγμένα μέσα απαοναρκοθέτσης και προστασίας.”H μονάδα διαθέτει επίσης μια διμοιρία από ανιχνευτές σκύλους.
Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Κύριας Επιχειρησιακής Διεύθυσνης του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Sergei Rudskoi, περισσότεροι από 200 στρατιώτες και 47 μονάδες μάχης και ειδικός εξοπλισμός θα συμμετέχουν στην εκκαθάριση των νεοαπελευθερωθέντων περιοχών της πόλης από νάρκες και booby traps.
Ο τ.διοικητής των ρωσικών δυνάμεων του μηχανικού ο γ. στρατηγός Nikolai Serdtsev, περιέγραψε αυτλη την αποστολή στο Χαλέπι ως πολύ πιο περίπλοκη από την αντίστοιχη στην Παλμύρα στην κεντρική επαρχία της Homs.“Ο ρωσικός στρατός εξουδετέρωσε περί τα 18,000 εκρηκτικά και αποναρκοθέτησε 825 εκτάρια εδάφους ,” ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο την Παρασκευή αναφορικά με την Παλμύρα. Πρόσθεσε ότι 8,500 σπίτια καθαρίστηκαν από booby traps ».
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες