Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Στη φάκα για φοροδιαφυγή-μαμούθ Ρονάλντο και Μουρίνιο!

«Φωτιές» αναμένεται να ανάψουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έγγραφα από την διαρροή Panama Papers που εμπλέκουν μεγάλα ονόματα του χώρου με υποθέσεις φοροδιαφυγής-μαμούθ. Παρότι τα αρχεία «Football Leaks» θα δημοσιευτούν την Κυριακή στο Der Spiegel, το
ιταλικό περιοδικό Espresso δίνει από σήμερα μια πρώτη «γεύση» όσων θα επακολουθήσουν. Στην υπόθεση, όπως αναφέρει το περιοδικό, εμπλέκονται τα ονόματα του Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και του προπονητή της Μancester United, Ζοσέ Μουρίνιο.
Στη… σέντρα θα βρεθούν και άλλες έξι μεγάλες ιταλικές ομάδες –η Juventus, η Ιnter, η Milan, η Roma, η Napoli και το Torino.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο Ρονάλντο φέρεται να έχει μεταφέρει πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους μεταξύ του 2009 και του 2014.
Στη… σέντρα για φοροδιαφυγή-μαμούθ Ρονάλντο και Μουρίνιο –
Άλλα 74 εκατομμύρια φαίνεται ότι κατατέθηκαν σε ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό τις τελευταίες ημέρες του 2014 –περίπου την ίδια περίοδο που ο Ρονάλντο πούλησε τα δικαιώματα της εικόνας του, δηλαδή της εμπορικής της εκμετάλλευσης, στον μεγιστάνα Πίτερ Λιμ από τη Σιγκαπούρη.
Στη… μέση αυτής της υπόθεσης εμφανίζεται και ο Jorge Mendes, που εργάζεται και για τον Μουρίνιο.
Ο προπονητής της Μancester United βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας της οικονομικής αστυνομίας της Ισπανίας ανάμεσα στο 2010 και το 2013 και έχει κληθεί να καταβάλει 5,5 εκατομμύρια σε πρόστιμα και φόρους με αναδρομική ισχύ.
Την υπόθεση αυτή ερευνούν εδώ και επτά μήνες δημοσιογράφοι από 12 Ευρωπαϊκές εφημερίδες, που επεξεργάζονται χιλιάδες αρχεία των Panama Papers.
Μάλιστα, υπόσχονται να αποκαλύψουν το «δίκτυο» που έχουν δημιουργήσει οι ατζέντηδες που ελέγχουν την αγορά μεταγραφών και με τη βοήθεια offshore και ελβετικών τραπεζών έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες