Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ο συριακός στρατός άρχισε την επιχείρηση απελευθέρωσης της συνοικίας Al-Qabun στη Δαμασκό.

Army begins the process of liberalization Qaboun neighborhood in the capital Damascus
O συριακός στρατός εξαπέλυσε μια επιχείρηση για την απελευθέρωση της συνοικίας Al-Qabun στα ανατολικά της Δαμασκού που απέχει 6χλμ από το κέντρο της συριακής πρωτεύουσας.Μετά από ποολές ημέρες προετοιμασίας και αφού έληξε το τελεσίγραφο που επέδωσε στους τρομοκράτες για όσους από αυτούς ήθελαν να εναταχθούν στο πρόγραμμα διακανονισμού ο στρατός ξεκίνησε την επίθεση.

Ο στρατός άρχισε την επιχείρηση με πυροβολικό και πυραύλους κατά θέσεων των τρομοκρατών σε βόρεια ύπαιθρο της περιοχής και χτύπησε το κέντρο της συνοικίας με μαχητικά αεροσκάφη.Ο συριακός στρατός στοχεύει θέσεις της  » Al-Nosra » στη συνοικία Al-Qabun της Δαμασκού με πυραύλους εδάφους εδάφους.
Ο σκοπός σύμφωνα με με τους επιχειρησιακούς διοικητές είναι να διασφαλιστεί ο αυτοκινητόδρομος της Harasta που συνδέει τη Δαμασκό με την επαρχία της Homs.
Η επιχείρηση ομοίως προσβλέπει στο να διευρύνει τη ζώνης ασφαλείας στα περίχωρα του στρατιωτικού νοσοκομείου Tishreen και ν΄αποκόψει τη συνοικία  Barzeh από το υπόλοιπο της Ανατολικής Ghouta.
Αυτή η στρατιωτική επιχείρηση είναι από τις πιο σύνθετες  και η απώλεια της συνοικίας αυτής για τους τρομοκράτες θα είναι η πιο σημαντική τους απώλεια σε θέσεις που σχετίζονται με τη Δαμασκό.
Ο ανταποκριτής επικαλούμενος στρατιωτικές πηγές από τη Δαμασκό αναφέρει ότι  « η μάχη δεν θα είναι εύκολη γιατί οι τρομοκράτες έχουν καταφύγει σε τούνελ που φθάνουν ως την ανατολική   Ghouta . »
Οι τρομοκράτες έσκαψαν τούνελ από το Al-Qabun ως την Α Γκούτα κάτω από τον αυτοκινητόδρομο της Harasta, αναφέρουν στρατιωτικές πηγές.
Ο έλεγχος της  Al-Qabun θα είναι πολύ σημαντική στην εξέλιξη του πολέμου για τη διασφάλιση της πρωτεύουσας  θ΄ασκηθεί πίεση στη συνοικία  Jobar ανατολικά του αυτοκινητοδρόμου και θα χωρίσει τη συνοικία  Barzeh στα Β της Δαμασκού.shamnatv 18.2.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες