Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Το Κρεμλίνο αναγνωρίζει τα διαβατήρια των φιλορώσων αυτονομιστών...


Με μία ενέργεια που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Κίεβο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε ένα...
νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η Μόσχα αναγνωρίζει προσωρινά τα διαβατήρια και άλλα έγγραφα ή πιστοποιητικά (όπως έγγραφα ταυτότητας, πτυχία, πιστοποιητικά γεννήσεως και γάμου, καθώς και πινακίδες κυκλοφορίας) που εκδίδονται στις περιοχές που δρουν φιλορώσοι αυτονομιστές, στην ανατολική Ουκρανία.

Αυτή η απόφαση αναμένεται να επιτρέψει στους ανθρώπους που βρίσκονται στην περιοχή των συγκρούσεων, να ταξιδεύουν, να σπουδάσουν ή να εργαστούν στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, το συγκεκριμένο νομοθέτημα θα τεθεί σε εφαρμογή έως την «πολιτική διευθέτηση της κατάστασης» στις περιοχές αυτές με βάση τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ.

Οι ουκρανικές αρχές έσπευσαν να επικρίνουν έντονα την εν λόγω ενέργεια του Πούτιν, υπογραμμίζοντας πως η Ρωσία παραβιάζει την ειρηνευτική διαδικασία, καθώς ουσιαστικά αναγνωρίζει τους αυτονομιστές. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, τόνισε από την πλευρά του πως αυτή η κίνηση «είναι μια άλλη απόδειξη της ρωσικής κατοχής καθώς και της ρωσικής παραβίασης του διεθνούς δικαίου». 

Σημειώνεται ότι η συμφωνία του Μινσκ, που υπογράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2015, έχει παραβιαστεί κατά καιρούς, με Μόσχα και Κίεβο να κατηγορούν η μία την άλλη για αναθέρμανση της έντασης. Την ίδια στιγμή, πάνω από 9.800 άνθρωποι υπολογίζεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στην ανατολική Ουκρανία, από τον Απρίλιο του 2014...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες