Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Η ISIS ανακατέλαβε πολλές θέσεις στην al Bab.Ο συριακός στρατός προελαύνει προς Deir Hafer.

siusijs
To Iσλαμικό Κράτος (ISIS) κατόρθωσε ν΄ανακτήσει από τουρκικό στρατό και FSA αρκετές θέσεις στη συριακή πόλη Al-Bab στην επαρχία του Χαλεπίου.

Το πρωί του Σαββάτου μέσα που πρόσκεινται στην οργάνωση αναφέρουν ότι η ISIS ανακατέλαβε τους αυτοματοποιημένους φούρνους και το νοσοκομείο al Hikma στα ΝΔ της πόλης al Bab.
Ενώ σύμφωνα με τα μέσα της ISIS oι δυνάμεις της οργάνωσης ανακατέλαβαν την Παρασκευή την ύπαιθρο Shehabi στη βόρεια είσοδο της πόλης  Al-Bab και επιχειρούν να καταλάβουν και το στρατηγικό  ύψωμα Sheikh-Aqil .
Αν και πολλές πληροφορίες είναι αντιφατικές και το τοπ’ιο συγκεχυμένο φάινεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει εντός της πόλης τουλάχιστον μια ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των αντιπαλόμενων και η ISIS όχι μόνο δεν αποσύρει δυνάμεις της από την πόλη αλλά τις ενισχύει.Σε καμιά περίπτωση η πόλη δεν έχει καταληφθεί από τον τουρκικό στρατό τουναντίον οι μάχες είναι σ΄εξέλιξη ενώ η ΙSIS τείνει να εξανεμίσει τα όποια κέρδη των Δυνάμεων του Ευφράτη.
c45snvkueaevdsq
Σε αυτόν τον άξονα ο συριακός στρατός παραμένει έξω από το Tadef τελευταίο οχυρό της ISIS προ του al Bab ενώ σημειώνει επιτυχίες πιο ανατολικά στην επαρχία Χαλεπίου στον άξονα του Kweires αφού οι δυνάμεις του Τίγρη προήλασαν στο χωρίό Rasm Al-Harmel , κι ανακατέλαβαν την περιοχή από την ISIS.Στη συνέχεια ο στρατός ανέκτησε και το  Humaymah Al-Kabeera και είναι πλεόν στα 5km από το Deir Hafer.
Nωρίτερα σύμφωνα με το Fars ο συριακός στρατός εισέβαλε στις αμυντικές γραμμές της ISIL μεταξύ βάσης  Kuweires και πόλης Deir Hafer, κι ανακατέλαβε το στρατηγικής σημασίας ύψωμα  Humeimeh ΝΔ του Showeilakh ή ΒΔ του Humeimeh al-Kabireh.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες