Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΓΙΑΝΝΟ-ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΡΩΣΙΑ.


ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΓΙΑΝΝΟ-ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΡΩΣΙΑ.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν πού σημαντικές εξελίξεις για την Ελλάδα.Και στην Ελλάδα υπάρχουν πού σημαντικές εξελίξεις για το πάρτι στα εξοπλιστικά.Τίποτα δεν είναι τυχαίο και ασύνδετο.

Γιάννης Ντάσκας
Για χρόνια απο την Αγκυρα και απο την Αθήνα, κάποιοι έστηναν σκηνικά εντάσεων και στις κούρσες των εξοπλιστικών η μίζα πήγαινε σύννεφο σε πολιτικούς, στρατιωτικούς κλπ.
Πίσω από την Αγκυρα και την Αθήνα, βέβαια ήταν πανίσχυρες εταιρείες παραγωγής οπλικών συστημάτων και οι κυβερνήσεις τους, που πίεζαν για αγορές, για τις οποίες μας δάνειζαν.


Η θηλιά του δανεισμού στην Ελλάδα έσφιξε, επειδή διαταράχθηκαν οι ισορροπίες και επειδή η Γερμανία ενόχλησε πολύ τις ΗΠΑ με την ξέφρενη κούρσα της να κυριεύσει οικονομικά την Ευρώπη.

Η διατάραξη των ισορροπιών φέρνει τα πάνω -κάτω και όλα δείχνουν ότι το βαθύ αμερικάνικο κράτος προσπαθεί να ανακτήσει, όσα έχασε σταδιακά μετά την συμφωνία της Γιάλτας. Δηλαδή τον πλήρη οικονομικό έλεγχο της Γερμανίας και εν τέλει και της Ευρώπης, ώστε με αυτό το "μπλοκ" να διαπραγματεύεται με τη Ρωσία, με την Κίνα κλπ
Πόσο τυχαίοι μπορεί να είναι οι θάνατοι τόσων Ρώσων αξιωματούχων τους τελευταίους μήνες ;
Κερασάκι στην υπόθεση οι κατηγορίες κατά του Επιτελείου του Τράμπ ότι είχε λάβει ρωσική βοήθεια για την εκλογή, προφανώς γιατί η Ρωσία ήλεγχε τις εξελίξες καλύτερα με το Επιτελείο Τράμπ.
Η εκλογή του Τράμπ πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις σε πολλά επίπεδα, που έχουν μεγάλη επιρροή και στην Ελλάδα, όπου οι εξελίξεις επίσης είναι σημαντικές.

Ο πρώτος που βρέθηκε στο στόχαστρο είναι ο στρατηγός Φλίν, σύμβουλος ασφαλείας του νέου Αμερικανού Προέδρου.
Αρχικά ο Φλιν κατηγορήθηκε ότι έκανε επαφές και προφανώς συμφωνίες με τη Ρωσία, ώστε η Ρωσία να βοηθήσει τον Τράμπ με διάφορους τρόπους στην εκλογική μάχη με τον Ομπάμα.
Ο Φλιν, άτομο προφανώς μέχρι μυελού οστέων διεφθαρμένο, διαβεβαίωσε τον Αντιπρόεδρο του Τράμπ Μάϊκ Πένς ότι δεν είχε καμία επαφή με τους Ρώσους. Αποκαλύφθηκε το ψέμα και ο Πένς, αφού ζήτησε συγνώμη σχεδόν για το ψέμα άδειασε τον στρατηγό, ο οποίος παραιτήθηκε.

Χθες αποκαλύφθηκε ότι στρατηγός αυτός ήταν χρηματοδοτούμενος απο τις μυστικές υπηρεσίες του Ερντογάν για να στηρίζει την τουρκική πολιτική. Αποκαλύφθηκε ότι εισέπραξε μισό εκατομμύριο ευρώ και μετά την είσπραξη δημοσιεύθηκε, τον περασμένο Νοέμβριο, άρθρο του στην εφημερίδα " The Hill", όπου υποστήριζε πως "Η σύμμαχός μας η Τουρκία βρίσκεται σε κρίση και έχει ανάγκη τη στήριξη μας"
πριν δημοσιευθεί το άρθρο αυτό ο Φλίν είχε συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ερντογάν και τον Υπουργό Ενέργειας (αρμόδιοι για τα πετρέλαια...) και αυτοί του υπέδειξαν, αν δεν του έδωσαν γραμμένο το άρθρο αυτό. Για να είναι σίγουροι όλοι, το άρθρο το έδωσε για έγκριση ο στρατηγός Φλιν στον επικεφαλής της ολλανδικής εταιρείας "INOVO BV", η οποία μέσω ενός Τούρκου χρηματοδότη ελέγχεται απο τον Ερντογάν.
Μια ημέρα μετά τις αποκαλύψεις αυτές συνέβησαν δυο γεγονότα στην Τουρκία και στην Ελλάδα.
Στην Τουρκία (Κωνσταντινούπολη) έπεσε ένα ελικόπτερο με Ρώσους επιχειρηματίες και σκοτώθηκαν. Πολλοί κάνουν λόγο για ηλεκτρονική παρεμβολή...
Στην Ελλάδα με πρώτη υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κινείται προανακριτική επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου, υπουργό Οικονομικών και Αμυνας και "κολλητό" του Γιάννη Στουρνάρα, σήμερα Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο:
«Συντρέχουν ενδείξεις για τέλεση απιστίας σχετικής με την υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ, στρεφόμενης κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, η οποία υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ» αναφέρει μεταξύ άλλων η πρόταση, στην οποία σημειώνεται ακόμη ότι το ίδιο πρόσωπο και συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Παπαντωνίου φαίνεται να έχει συμμετοχή σε αριθμό αξιόποινων πράξεων (απιστίας κατά του Δημοσίου πιθανώς και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα).
Η πρόταση για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης κατατίθεται έπειτα από σειρά δικογραφιών που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή και επισημαίνεται από τους υπογράφοντες ότι υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Στην προταση που υπογράφει ο Πρωθυπουργός γίνεται ευθεία αναφορά στη λίστα Λαγκάρτν και στην αποκάλυψη από τα ntokoumenta.gr για τον τεμαχισμό των κατηγοριών, ώστε ο Γιάννος να πέσει στα μαλακά μέσω πολλών, αλλά μικρών σε ποινές καταδικαστικών αποφάσεων, οι οποίες τον αποσυνδέουν τον πυρήνα των σκανδάλων, δηλαδή τα εξοπλιστικά...
Στο έγγραφο σημειώνεται δηλαδή, ότι το όνομα του πρώην υπουργού Ι. Παπαντωνίου αναγράφεται σε λίστα καταθετών εξωτερικού μεγάλων χρηματικών ποσών (1,3 εκατ. ευρώ στην τράπεζα HSBC, στο όνομα της συζύγου του) και ακόμη ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός καταδικάστηκε με αμετάκλητη απόφαση για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του οικονομικού έτους 2009, ενώ φαίνονται να υπάρχουν εις βάρος του κι άλλες ποινικές καταδίκες για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» προηγούμενων ετών."
Τονίζεται ακόμα στην προταση προανακριτικής επιτροπής, με την οποία ο Γιάννος και το σύστημα της διαπλοκής (δημοσιογραφικά συγκροτήματα, μεμονωμένοι δημοσιογράφοι κ.α.) αποκτούν σοβαρούς μπελάδες:

«Τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας αποτελούσαν ανέκαθεν πηγή κινδύνων για διαφθορά δομών και προσώπων. Τα παρακάτω αναφερόμενα εξοπλιστικά προγράμματα ανάγονται σε μία συνολικότερη περίοδο, κατά την οποία κορυφώθηκαν πράξεις και παραλείψεις του παλαιού πολιτικού συστήματος που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Χρηματιστήριο, εξοπλιστικά, δομημένα ομόλογα, υπερβάσεις ολυμπιακών έργων, δανειοδότηση μέσων μαζικής ενημέρωσης και κομμάτων κ.τ.λ. συνέθεταν την εικόνα διαπλοκής και διαφθοράς
...Οι πολιτικές ευθύνες αποδίδονται από τον λαό-το εκλογικό σώμα. Οι ποινικές ευθύνες αποδίδονται από τη δικαιοσύνη. Όμως, το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο βρέθηκε να θωρακίζει τα πολιτικά πρόσωπα που ''έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι'', με το ίδιο το Σύνταγμα, με νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά και με την καθυστερημένη προώθηση σχετικών υποθέσεων στη δικαιοσύνη...Η απονομή στη Βουλή του αποκλειστικού δικαιώματος για την άσκηση δίωξης όσων διατελούν ή έχουν διατελέσει μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί για τα ποινικά αδικήματα που διαπράττουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (άρθρο 86 παρ. 1 Συντάγματος και άρθρα 4 παρ. 1, 4 και 5 Ν. 3126/2003 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών») έχει όντως συγκεντρώσει πολλά επικριτικά σχόλια, εξαιτίας της ιδιαίτερης μεταχείρισης που επιφυλάσσεται στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτυγχάνουν να αποδώσουν δικαιοσύνη, κυρίως λόγω της σκανδαλωδώς ταχείας παραγραφής που προβλέπεται».
«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τη ριζική μεταβολή της νομοθεσίας για την ευθύνη των υπουργών. Με την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, που είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος αλλαγής του, το ειδικό αυτό καθεστώς πρέπει να καταργηθεί» σημειώνουν και προσθέτουν ότι «χαρακτηριστική περίπτωση των ευνοϊκών συνεπειών που έχουν οι ισχύουσες διατάξεις για όσους βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον φαίνονται να αποτελούν οι έξι (6) συναφείς μεταξύ των ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν όλες τον τ. υπουργό Άμυνας Ιωάννη Παπαντωνίου, στον οποίο αποδίδονται με τα σχετικά βουλεύματα πράξεις απιστίας, από τις οποίες προήλθε πολύ μεγάλη οικονομική ζημία του ελληνικού Δημοσίου».

Πρόκειται για αδικήματα που σχετίζονται με τους εξοπλισμούς της χώρας (προμήθεια 170 αρμάτων μάχης Leopard, 12 επιθετικών ελικοπτέρων Apache, 6 φραγμάτων τύπου «S», συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και 20 μεταφορικών ελικοπτέρων NH90). Κάτω από κανονικές συνθήκες, ήτοι εάν δεν είχε μεσολαβήσει η παραγραφή την οποία εισάγει το άρθρο 86 του Συντάγματος, οι πράξεις και παραλείψεις που αποδίδονται στο συγκεκριμένο πρόσωπο θα μπορούσαν να εξεταστούν από τον φυσικό δικαστή και να αποδοθούν, εφόσον συντρέχουν ευθύνες, ενώ τώρα αυτή η εξέταση φαίνεται να κωλύεται, με εξαίρεση συνοδευτικές πράξεις για την ύπαρξη των οποίων υφίστανται ισχυρές ενδείξεις, όπως αναλύεται διεξοδικά στη συνέχεια αυτής της πρότασης.
Με τα υπ' αριθμ. πρωτοκόλλου 60518/3-8-2015, 92846/18-12-2015, 5687/21-1-2016, 56501/27.07.2016, 58095/11-8-2016, 98039/3-1-2017 έγγραφα των υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων διαβιβάσθηκαν στη Βουλή αντίγραφα των με αριθμ. ΕΔ 2015/158, ΕΔ 2014/42, ΕΔ 2014/105, ΕΔ 2016/118, ΑΔ 2013/125, ΕΔ 2013/255 ποινικών δικογραφιών αντίστοιχα, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες προσώπου που κατείχε θέση υπουργού, για αξιόποινες πράξεις που φέρεται να τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ήδη, η ΝΔ, το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη απάντησαν ότι θα πουν «ναι» στη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής και φαίνεται πως είναι πλέον θέμα χρόνου να προσδιοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια για τη λήψη απόφασης.

Γύρω απο τον Γιάννο είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι προστατεύεται απο γαλλικα συμφέροντα, κρυίως γιατί είχε χτίσει βίλες στη Σύρο δίπλα-δίπλα με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον πρώην πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ελλάδα.
Παρότι στις βίλες αυτές είχε φιλοξενηθεί και ο Ολάντ, μάλλον είναι ευσεβείς πόθοι με σχετική προβοκατόρικη προπαγάνδα, καθώς για βρώμικο ρόλο του Γιάννου είχαν γραφεί πρώτα από όλους στη γαλλική Λιμπερασιόν.
Τότε ο Γιάννος είχε ανακοινώσει ότι κατέφυγε στη Δικαιοσύνη εναντίον της και δικαιώθηκε.
Είναι η υπόθεση, που έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, καλώντας τον τότε αλώβητο Γιάννο να δώσει στη δημοσιότητα το ακριβές κείμενο της δικαίωσης...Ακόμα το περιμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες