Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Αφού ο Κοτζιάς έριξε μέσω Αμερικής «βόμβα» στη Γερμανία έρχεται ο Γκάμπριελ στην Αθήνα

Αφού ο Κοτζιάς έριξε μέσω Αμερικής «βόμβα» στη Γερμανία έρχεται ο Γκάμπριελ στην Αθήνα
Μόνο «τυχαίες» δεν ήταν οι βόμβες που έριξε ο Νίκος Κοτζιάς στη Γερμανία σε συνέντευξή του στο National Interest [διαβάστε εδώ].
Την Πέμπτη 23 Μαρτίου έρχεται στην Αθήνα ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για να συναντήσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

Ο Νίκος Κοτζιάς «έστρωσε» την ατζέντα της συζήτησης και μάλιστα επιλέγοντας να μιλήσει μέσω… Εσπερίας, πράγμα που οπωσδήποτε στέλνει μήνυμα στο Βερολίνο που έτσι κι αλλιώς «δυσκολεύεται» με τη διακυβέρνηση Τραμπ παρά τα χαμόγελα.
Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ καταφθάνει στην Αθήνα την Πέμπτη, 23 Μαρτίου για επαφές με τον Νίκο Κοτζιά.
Ο κ. Κοτζιάς φεύγει εν συνεχεία για τετραήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία, προκειμένου να πάρει μέρος στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.
Κατά την παραμονή του στο μαρτυρικό νησί, ο Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους ηγέτες των κομμάτων.
Το Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, φρόντισε να γράψει στο Twitter ότι η Γερμανία χρωστά πάρα πολλά χρήματα στις ΗΠΑ για τη στρατιωτική προστασία που της παρέχει η υπερδύναμη όλα αυτά τα χρόνια.
Πράγματι, η Γερμανία αν και διαθέτει εξαιρετική εγχώρια πολεμική βιομηχανία δεν ξοδεύει ούτε… μάρκο για αμυντικές δαπάνες, που εάν το έκανε δεν θα παρίστανε σήμερα την ισχυρή οικονομική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα γερμανικά πλεονάσματα δεν είναι μόνο τα ελλείμματα του ευρωπαϊκού Νότου αλλά και της Αμερικής.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αποφασισμένος να το «τελειώσει» αυτό και να ζητήσει από τη Γερμανία τις… πολεμικές αποζημιώσεις που του οφείλει.
Σε αυτή την «ευχάριστη ατμόσφαιρα», ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έρχεται στην Αθήνα. Ευχόμαστε μόνο να μην ζητήσει «χάρη» από την Ελλάδα να μεσολαβήσει στον Τραμπ για να αφήσει «ήσυχη» τη Γερμανία του.tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες