Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Βόρεια Κορέα: Τανκ χάλασε στην μεγάλη παρέλαση...


... μπροστά στον Κιμ Γιονγκ Ουν!
  ΦΩΤΟ...
Το Σάββατο 15 Απριλίου στην Πιονγκγιάνγκ πραγματοποιήθηκε μεγάλη παρέλαση με εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα για να...
εορταστεί η «Ημέρα του Ήλιου», δηλαδή τα 105 χρόνια από την γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της Βόρειας Κορέας και παππού του σημερινού ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όμως, ενώ το καθεστώς της απομονωμένης χώρας ήθελε να κάνει επίδειξη ισχύος στη Δύση με δεδομένη την ένταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, η παρέλαση δεν εξελίχθηκε ομαλά.



Καθώς ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, παρακολουθούσε την μεγαλειώδη παρέλαση μαζί με τους συμβούλους του, ένα θωρακισμένο όχημα που πιστεύεται ότι είναι ρωσικό τύπου T-62M, άρχισε να βγάζει καπνούς και απομακρύνθηκε ενώ η παρέλαση πλησίαζε το σημείο όπου βρισκόταν ο ηγέτης της χώρας. Το επίμαχο βίντεο μεταδόθηκε από τηλεοπτικό σταθμό της Νότιας Κορέας και αν είναι γνήσιο, αποδεικνύει ότι η προπαγάνδα της Βόρειας Κορέας για τα οπλικά της συστήματα δεν είναι ακριβής.

Το βίντεο αυτό δεν είναι το μόνο που δημιουργεί αμφισβητήσεις για τα όπλα που έχει στην κατοχή του ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Στην ίδια μεγαλειώδη παρέλαση ένα βίντεο του BBC έδειξε έναν «λυγισμένο» πύραυλο να μεταφέρεται επάνω σε πολεμικό όχημα και οι Βρετανοί δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες αναρωτήθηκαν, αν το καθεστώς στη Βόρεια Κορέα παρουσιάζει απομιμήσεις όπλων, όπως είναι οι νέοι βαλλιστικοί πύραυλοι, για την δημιουργία εντυπώσεων.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες