Στον Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει ο ΔΟΛ καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά στο πλαίσιο του σχετικού πλειοδοτικού διαγωνισμού. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη ανέρχεται στα 22,9 εκατ. ευρώ. Τη δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά (ύψους 21 εκατ. ευρώ). φέρεται να κατέθεσε η
κυπριακή Vegata. Στα 12 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η προσφορά του Ιβάν Σαββίδη, ενώ στις 100.000 ανήλθε η προσφορά της αγγλικής εταιρείας (αγνώστων συμφερόντων) New Mile.
Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα του Οργανισμού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περνούν στην Alpha Bank. 
Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση αφορούσε την πραγματοποίηση δύο ανεξάρτητων πλειοδοτικών διαγωνισμών καθώς η πώληση του συνόλου του ενεργητικού της "ΔΟΛ Α.Ε. είχε διαχωριστεί μεταξύ της ακίνητης περιουσίας και των υπόλοιπων στοιχείων του ενεργητικού, ήτοι σημάτων, λοιπών παγίων, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων "Τα Νέα", "Το Βήμα" και "Ο Ταχυδρόμος", το www.in.gr., μεταξύ άλλων.
Η πλειοδοτική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι οπότε και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία "Ανδρέας Αγγελίδης".
Τι αποκτά ο Βαγγέλης Μαρινάκης
​- Το 22,11% του Mega 
- Tους τίτλους "Τα Νέα", "Το Βήμα"
- Τους ιστότοπους και τις διευθύνσεις τους στο διαδίκτυο (λ.χ www.tanea.gr., tovima.gr) καθώς και το in.gr.  
- "Το Βήμα της Κυριακής", τίτλους ενθέτων, περιοδικών κ.α. (όπως "Ο Ταχυδρόμος") 
- Το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, τόσο σε έντυπη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, τα αποθέματα (βιβλία, dvd’s κ.α.).
- Τον ΒΗΜΑ FM 
- To 50% των μετοχών της "IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”
- Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής "ΑΡΓΟΣ”
Αλλαγές -  καραμπόλα στο Mega 
Η απόκτηση του Συγκροτήματος από τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη σηματοδοτεί αυτομάτως αλλαγές στη μετοχική σύνθεση του Mega Channel, απο τη στιγμή που ο ΔΟΛ κατείχε το 22,11% της Τηλέτυπος. 
Έτσι μεγαλύτερος μέτοχος του Mega Channel παρεμένει ο Όμιλος Βαρδινογιάννη με ένα ποσοστό της τάξης του 35% και ακολουθεί ο Β. Μαρινάκης με 22,11%. Το ποσοστό του Ιβάν Σαββίδη, μετά την απόκτηση μη δεσμευμένων, προσωπικών μετοχών του Φώτη Μπόμπολα, διατηρείται στο 19,63%, ενώ η Πήγασος κατέχει το 13,09%. 
Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Στην κορύφωση της φθάνει σήμερα το μεσημέρι η αγωνία για το μέλλον του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) που λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών του, πέρασε στον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών και τελεί υπό καθεστώς  έκτακτης ειδικής διαχείρισης.
Λίγο μετά τις 12.00 σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν οι σφραγισμένοι φάκελοι που εσωκλείουν τις προσφορές των ενδιαφερόμενων να αποκτήσουν τα περιουσιακά στοιχεία του εκδοτικού ομίλου, στο πλαίσιο του πλειοδοτικού διαγωνισμού που πραγματοποιεί η σύμπραξη των ειδικών διαχειριστών, της Ernst & Young και της Δικηγορικής Εταιρείας Αγγελίδης.
Τις προηγούμενες ημέρες, πληροφορίες από την αγορά ανέφεραν πως 12 ενδιαφερόμενοι έλαβαν το φάκελο του διαγωνισμού και αργά χθες το βράδυ πως υπάρχουν τουλάχιστον έξι σχήματα που εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν στην κατάθεση προσφορών, μεταξύ των οποίων η Dimera Media Investments, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, εταιρεία συμφερόντων του Β. Μαρινάκη και έτεροι όμιλοι με ευρύτερη παρουσία στα media.
Στα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία, πέραν των εφημερίδων "Το Βήμα", "Τα Νέα", περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του ΔΟΛ, ύψους 22,11%, στην Τηλέτυπος (Mega Channel).
Σε περίπτωση που η Dimera πλειοδοτήσει (έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο που υπήρξε με τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό) το ποσοστό της στο Mega θα ανέλθει αθροιστικά στο 41,74%. Σημειωτέον πως  η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει πως προτίθεται να καταβάλλει στην Τηλέτυπος το ποσό των 25 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο μελλοντικής ΑΜΚ της εταιρείας.
Σε περίπτωση διαφορετικού πλειοδότη, θα υπάρξει νέος μέτοχος στο Mega που θα κατέχει το 22,11% του μετοχικού κεφαλαίου και θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πίσω από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη. Μετά την πώληση μη δεσμευμένων, προσωπικών μετοχών του Φώτη Μπόμπολα, η Πήγασος κατέχει σήμερα το 13,09% της εταιρείας και το υπόλοιπο στα χέρια άλλων μετόχων.
Τι πωλείται
Σύμφωνα με την πρόσκληση για την πραγματοποίηση δύο ανεξάρτητων πλειοδοτικών διαγωνισμών, η πώληση του συνόλου του ενεργητικού της "ΔΟΛ Α.Ε., διαχωρίστηκε μεταξύ της ακίνητης περιουσίας και των υπόλοιπων στοιχείων του ενεργητικού, ήτοι σημάτων, λοιπών παγίων, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων "Τα Νέα", "Το Βήμα" και "Ο Ταχυδρόμος", το www.in.gr., μεταξύ άλλων.
Όπως προκύπτει από την πρόσκληση, ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στα ακίνητα της εταιρείας, και ο δεύτερος στα εμπορικά σήματα. Σε αυτά οι ειδικοί διαχειριστές έχουν συμπεριλάβει τους τίτλους "Τα Νέα", "Το Βήμα", καθώς και τους ιστότοπους και τις διευθύνσεις τους στο διαδίκτυο (λ.χ www.tanea.gr., tovima.gr ). Επίσης, περιλαμβάνονται "Το Βήμα της Κυριακής", όλα οι τίτλοι των ενθέτων, περιοδικών κ.α., "Ο Ταχυδρόμος", το www.in.gr., άλλοι ιστότοποι και έντυπα κ.α. καθώς και το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, τόσο σε έντυπη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, τα αποθέματα (βιβλία, dvd’s κ.α.)capital