Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Τριγμοί στη ΝΔ: Αρχηγική εμφάνιση από Δένδια… απουσία Μητσοτάκη – Όλο το παρασκήνιο

Τριγμοί στη ΝΔ: Αρχηγική εμφάνιση από Δένδια… απουσία Μητσοτάκη – Όλο το παρασκήνιο
Αρχηγική εμφάνιση έκανε ο ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας σε πολιτική του συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από την οποία απουσίαζε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αντίθετα υπήρχε μεγάλος αριθμός νυν και πρώην βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας απ όλες τις πτέρυγες.

Ο χώρος της εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Κάραβελ ήταν γεμάτος από το κοινό, ενώ οι θέσεις μπροστά από το βήμα του ομιλητή είχαν καταληφθεί από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.
Οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ ήταν παρόντες στην εκδήλωση – μεταξύ αυτών η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Μάκης Βορίδης, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, αλλά και στελέχη του συνδικαλιστικού χώρου, όπως ο γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσιούκης, δήμαρχοι όπως ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, όπως ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Το μεγάλο ερώτημα γιατί ο Νίκος Δένδιας έσπευσε να κάνει σε ανύποπτο χρόνο μια τέτοια εκδήλωση στην οποία μάλιστα έπαιζε βίντεο με όλες του τις εμφανίσεις εντός και εκτός Βουλής, με πολύ …ολίγη από Μητσοτάκη, επισήμως δεν έχει απαντηθεί.
Ωστόσο πληροφορίες του tribune αναφέρουν ότι ο κ. Δένδιας ήθελε και κατάφερε τελικά να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος – στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το στενό του περιβάλλον – ότι δεν είναι εύκολες «στόχος» για να κάνουν τα παιχνίδια τους.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δένδιας είναι σφόδρα ενοχλημένος με την στάση των «μητσοτακικών» της ΝΔ που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν για εσωκομματικούς λόγους και σε βάρος του το επεισόδιο που είχε με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, διαδίδοντας φήμες που τον βλάπτουν πολιτικά.
Και με τον κόσμο και τα στελέχη που προσέλκυσε μάλλον το μήνυμα του έγινε ηχηρό.
Κατά τα άλλα στην ομιλία του ο κ. Δένδιας επιτέθηκε στην κυβέρνηση.
«Το τέταρτο μνημόνιο δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση», είπε ο κ. Δένδιας και έκανε εκτενή αναφορά στον λαϊκισμό λέγοντας ότι απαιτείται εθνική προσπάθεια, «να συγκρουστούμε με τον λαϊκισμό, κάθετα, απόλυτα, ακόμη και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Για να νικήσουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα γίνουμε σαν αυτούς. Είμαστε το κόμμα της ευθύνης, των δικαιωμένων μεγάλων εθνικών επιλογών, του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή».
Ανέφερε επίσης πως πυξίδα της χώρας δεν μπορεί να είναι τα μνημόνια, πρέπει η χώρα να πάει «δυνατά από την αρχή» (που ήταν και το σύνθημα της εκδήλωσης) για να μπει τέλος στην εθνική μελαγχολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες