Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ο «Ρουβίκωνας» θέλει να χτίσει πολιτική οντότητα

Ο «Ρουβίκωνας» θέλει να χτίσει πολιτική οντότητα


Το κείμενο της ομάδας αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

Ένα κείμενο με τον τίτλο: «Η πολιτική μας ταυτότητα» ανάρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού
χώρου η ομάδα «Ρουβίκωνας», όπου αναφέρεται στην πρόθεσή της «να χτίσει σιγά σιγά μια ολοκληρωμένη πολιτική οντότητα ικανή να αποκτήσει πρωτοβουλία κινήσεων, να δώσει αληθινή ώθηση στον αναρχικό αγώνα, ικανή να μετεξελιχθεί και να ανέβει στάδιο».

Μάλιστα, το κείμενο της πολιτικής ταυτότητας του «Ρουβίκωνα» θα συζητηθεί στην εκδήλωση στο Κ*ΒΟΞ (πλατεία Εξαρχείων, Αραχώβης και Θεμιστοκλέους) στις 20 Μαΐου 2017, στις 18:00 το απόγευμα.

Οι συντάκτες του κειμένου εκφράζουν την ανάγκη «να σπάσει επιτέλους η "κατάρα" των αναρχικών ομάδων να περιορίζονται ποσοτικά σε μικρούς αριθμούς μελών και ποιοτικά σε απευθύνσεις προσανατολισμένες σε προκαθορισμένο εύρος θεματικών».

«Έχοντας φτάσει σε ένα, κατ' εμάς, ικανοποιητικό επίπεδο πολύπλευρης ολοκλήρωσης, βάζουμε μπροστά μεγαλύτερα διακυβεύματα. Στον αναρχικό χώρο, στο ανταγωνιστικό κίνημα, στην κοινωνική βάση. Μπροστά στις νέες προκλήσεις είναι απαραίτητο να καθορίσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια την πολιτική μας ταυτότητα, να συγκροτήσουμε το πλέγμα ιδεών και την εμπειρία μας με τόσο συνεκτικό τρόπο που να μπορεί να παράγει νέα, αποτελεσματικά σχέδια», αναφέρεται ακόμη στο κείμενο.

Ολόκληρο το κείμενο του «Ρουβίκωνα»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες