Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Ερντογάν σε Παυλόπουλο: Η Φενέρ πήρε το τρόπαιο χάρη σε τρεις Σέρβους...

Ερντογάν σε Παυλόπουλο: Η Φενέρ πήρε το τρόπαιο χάρη σε τρεις Σέρβους και έναν Έλληνα
... και έναν Έλληνα...
Τη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί του Ολυμπιακού στον τελικό του Fianl 4  χρησιμοποίησε ως παράδειγμα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με σκοπό να...
αναδείξει τη συνεργασία των κρατών της περιοχής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνεργασίας των κρατών της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και του Εύξεινου Πόντου είναι ότι η τουρκική ομάδα μπάσκετ Φενέρμπαχτσε αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ, χάρη στον Σέρβο προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τους δυο παίχτες ( Μπογκντάνοβιτς και Κάλινιτς)και ηγέτη τον Έλληνα μπασκετμπολίστα, Κώστα Σλούκα», τόνισε ο Ερντογάν.

«Σήμερα κάνουμε μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Σας συγχαίρουμε αγαπητοί μας φίλοι για την ίδρυση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ)», τόνισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

«Κατάγομαι από την πόλη Ρίζε και επιτρέψτε μου να είμαι μαζί σας ως συμπατριώτης σας. Από αυτή την άποψη, ο ΟΣΕΠ αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι για μένα, έχει διαφορετική σημασία. Κάθε ένα από τα κράτη-μέλη έχει διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες, πολιτική κατανόηση και οικονομικό επίπεδο. Ωστόσο, όλοι μας θα έλεγα, συγκλίνουμε σε έναν κοινό παρονομαστή, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η οποία αποτελεί την πύλη εισόδου στην ίδια αγορά, σημείωσε ο κ. Ερντογάν.

Και πρόσθεσε: «Χρωστάμε πολλά στη Μαύρη θάλασσα. Μαζί, πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για τη Μαύρη Θάλασσα, η οποία μας δίνει πάντα πολύ περισσότερα απ΄ όσα μάς παίρνει. Η συνεργασία αυτή, επίσης, ενισχύει την αλληλεγγύη μας στο μέλλον, τόνισε ο κ. Ερντογάν, για να προσθέσει πως η ενίσχυση της ομάδας εργασίας του Οργανισμού είναι πολύ σημαντική από την άποψη αυτή.nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες