Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Συνέχεια στην κόντρα...


Η απάντηση του Βαρουφάκη στη ΝΔ...

Οργισμένη απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τα όσα είπε σε συνέντευξή του, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Θυμίζεται ότι...
μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 τον πληροφόρησαν από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Αυτό είναι το πρόγραμμα του κόμματος, όχι του υπουργού Οικονομικών, υποστήριξε πως του είπε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, μία ανοησία, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε διαφωνήσει ανοιχτά με άρθρο του.
Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της υπογράμμισε ότι «τα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης για την περίοδο που ήταν Υπουργός Οικονομικών του κ. Τσίπρα αποτελούν ομολογία για τις βαρύτατες ευθύνες του κ. Τσίπρα, του ίδιου του κ. Βαρουφάκη και της ηγετικής ομάδας της Κυβέρνησης.
Συνειδητά ψέματα, σενάρια ρήξης και Grexit και συστηματική εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες συνεχίζουμε να πληρώνουμε τον βαρύτατο λογαριασμό τους. Η ημέρα που θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό πλησιάζει».

Απαντώντας στο σχόλιο της ΝΔ, το DiEM 25, ο πολιτικός σχηματισμός που έχει συνιδρύσει και ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι «η ΝΔ που προκλητικά απαιτεί, από τον Ιανουάριο του 2015, να υπογράφει η κυβέρνηση όλους τους νέους φόρους που απαιτούν οι τροϊκανοί, την ώρα που η ίδια υπόσχεται μείωση της φορολογίας, τολμά να λοιδωρεί τον Γιάνη Βαρουφάκη που λέει σήμερα αυτά που έλεγε όσο ήταν υπουργός (ότι δηλαδή μείωση φορολογίας και αναδιάρθρωση χρέους είναι προαπαιτούμενα για την απόδραση της χώρας από την χρεοδουλοπαροικία), στην προεκλογική του εκστρατεία τον Ιανουάριο του 2015, μετά την παρουσίαση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης του Σύριζα τον Σεπτέμβρη του 2014, από τον χειμώνα του 2010 και έως σήμερα. 
Η Ελλάδα που ασφυκτιά δεν αντέχει μια ΝΔ που πασχίζει να αντιγράφει στην ασυνέπεια τον ΣΥΡΙΖΑ του 2014 κι ένα ΣΥΡΙΖΑ που αντιγράφει την μνημονιακή συνέπεια της ΝΔ του 2014»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες