Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Στον εισαγγελέα ο «πιστολέρο» του Εφετείου...

Στον εισαγγελέα ο «πιστολέρο» του Εφετείου

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θα οδηγηθεί σήμερα o θείος του Μάριου Παπαγεωργίου, που χθες το...
πρωί έβγαλε ένα περίστροφο την ώρα που έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες πυροβόλησε τέσσερις φορές σκορπίζοντας τον πανικό και τον τρόμο στους εργαζόμενους των μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και στους πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον προαύλιο χώρο του Εφετείου στην οδό Λουκάρεως.

Λίγο μετά τις δέκα σήμερα το πρωί ο συγγενής του αδικοχαμένου παλικαριού, όπου το θρίλερ της απαγωγής και της δολοφονίας του το καλοκάιρι το 2012 είχε συνταράξει το πανελλήνιο, θα περάσει τις εισόδους των γραφείων εισαγγελέως και ανακριτή προκειμένου να λογοδοτήσει για την πρωτοφανή του ενέργεια. Ο άνδρας που χθες μετά τη νέα αναβολή που πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης για το Μάρτιο του 2018 κινήθηκε προς του δημοσιογράφους όπου εκείνη την ώρα συνομιλούσαν με τη μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου και ζήτησε να κάνει δηλώσεις on camera. '' Δεν μπορούμε να βρούμε το πτώμα του παιδιού γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια. Τα λαμόγια είναι παντού και γύρω μας.

Ο Θεός όμως έχει άλλη γνώμη'', είπε ο θείος του αδικοχαμένου νέου και ξαφνικά έβγαλε από την δεξιά τσέπη του ένα περίστροφο και πυροβόλησε τέσσερις φορές, αφήνοντας εμβρόντητους όλους τους παρεβρισκόμενους. Μάλιστα ο δράστης πάτησε τη σκανδάλη του όπλου επιπλέον δύο φορές, ωστόσο αυτό δεν εκπυρσοκρότησε καθώς στη θαλάμη του δεν υπήρχαν άλλες σφαίρες. Η μητέρα του 25χρονου που ακόμα ψάχνει να βρει τη σορό του παιδιού της, αφού οι δράστες δεν έχουν αποκαλύψει που έκρυψαν το άψυχο σώμα του νεαρού, τη στιγμή του περιστατικού κάθονταν ακριβώς δίπλα στο ξαδερφό της. Οταν αυτός σταμάτησε να πυροβολεί, έσφιξε στην αγκάλια τη μαυροφορεμένη μάνα η οποία ξέσπασε σε κλάματα ρωτώντας τον ταυτόχρονα γιατί το έκανε αυτό. Ο θείος του Μάριου Παπαγεωργίου δεν το έβαλε στα πόδια. Σαν να μην συνέβη τίποτα με αργά βήματα και με τη συνοδεία ενός άνδρα κατέβηκε τα σκαλιά του Εφετείου και κινήθηκε προς την οδό Λουκάρεως. Οι ένστολοι αστυνομικοί που εκείνη την ώρα εκτελούσαν υπηρεσία δεν αντέδρασαν και λίγο έλειψε ο δράστης να φύγει από το δικαστικό μέγαρο ανενόχλητος.
Τελικά την τιμή της αστυνομίας έσωσαν δύο αστυνομικοί που έτυχε να βρίσκονται στο Εφετείο, καθώς όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο να καταθέσουν ως μάρτυρες σε άλλη υπόθεση και βρίσκονταν εξ αυτού του λόγου εκτός υπηρεσίας. Οι δύο εκτός υπηρεσίας αστυνομικοί -που φορούσαν βεβαίως πολιτικά ρούχα- έτρεξαν γρήγορα και ακινητοποίησαν τον θείο του Μάριου Παπαγεωργίου ενώ εκείνος είχε απομακρυνθεί περίπου εκατό μέτρα από το σημείο των πυροβολισμών.


Η κατάθεση του δράστη στους αστυνομικούς

«Ήθελα να φοβίσω αυτούς που δολοφόνησαν τον Μάριο, ώστε να αποκαλύψουν, επιτέλους, πού τον έχουν θάψει. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο πυροβόλησα στον αέρα», ήταν τα πρώτα λόγια του ξαδέρφου της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου στους αστυνομικούς όταν μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.
Παράλληλα ο συγγενής του άτυχου νέου που εξοργίστηκε για τη νέα αναβόλη που πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης και αποφάσισε να δείξει και έμπρακτα τα συναισθήματα του ανέφερε στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ: ''Δεν μπορούμε να βρούμε το πτώμα του παιδιού γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια. Αυτοί οι πυροβολισμοί ήταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα αναβολή της δίκης».
Σύμφωνα, με τις καταθέσεις δύο γυναικών, που είναι ξαδέλφες του δράστη, δεν οπλοφορούσε μέσα στο δικαστήριο, αλλά μόνο έξω από αυτό. Συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες είπαν, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς: «Οταν έμπαινε στην αίθουσα ο ξάδελφος μάς έδινε ένα τσαντάκι, που δεν γνωρίζαμε τι περιείχε, ενώ όταν έβγαινε έξω του το ξαναδίναμε. Δεν γνωρίζαμε ότι είχε όπλο».
Πάντως, αμέσως μετά το περιστατικό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Αντώνης Λιόγας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Αστυνομία. Αναμένει τις καταθέσεις που θα ληφθούν, τόσο από το δράστη όσο και από άλλα πρόσωπα τα οποία ήταν παρόντα στο περιστατικό για να διαπιστωθεί εάν ο άνδρας που πυροβόλησε στον αέρα βρισκόταν μέσα στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών έχοντας πάνω του όπλο. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο δράστης κατάφερε να περάσει το περίστροφο εντός του δικαστικού μεγάρου τότε θα δοθεί εντολή να ερευνηθούν τα μέτρα ασφαλείας αλλά και οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται κατά την είσοδο των πολιτών στο Εφετείο.
Η υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου

Τα ίχνη του Μάριου χάθηκαν στις 9 Αυγούστου του 2012. Ο άτυχος νεαρός είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο, χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης.
Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Ωστόσο, η μητέρα του 26χρονου, έχοντας χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της, άκουσε τη συμβουλή ενός 73χρονου οικογενειακού τους φίλου και δεν ειδοποίησε αμέσως τις αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για τον άνθρωπο που όπως αποδείχθηκε σε πρώτο βαθμό, οργάνωσε την απαγωγή και σκότωσε τον άτυχο Μάριο.

Η εξαφάνιση του Μάριου δηλώθηκε στην αστυνομία στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνο εφόσον τους κατέβαλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα. Ταυτόχρονα, ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" της απαγωγής διαβεβαίωνε τη μητέρα του Μάριου πως ενεργούσε για να βρει το γιο της, κάτι που εκείνη πίστευε καθώς διατηρούσαν στενές οικογενειακές σχέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιπλέον ο 73χρονος προέβαλλε τον εαυτό του ως άτομο με καλές διασυνδέσεις σε μυστικές ημεδαπές και αλλοδαπές υπηρεσίες.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012, ενώ λίγους μήνες αργότερα, με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και τη συνδρομή της εκπομπης "Φως στο τούνελ" αποκαλύφθηκε το μακάβριο μυστικό που κρυβόταν για πολύ καιρό, στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του 26χρονου. Μια μεγάλη κηλίδα αίματος που όπως διαπιστώθηκε από τα ειδικά εργαστήρια ανήκε στον Μάριο.

Στον 73χρονο, αποκαλούμενο ως "εγκέφαλο" της υπόθεσης, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε ισόβια κάθειρξη συν 23 χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης ενώ 18 έτη κάθειρξη επέβαλλε στη σύζυγό του για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν και σε τέσσερα ακόμη άτομα. 

                                


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες