Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Κυβέλη & Γεώργιος Παπανδρέου | `Ενας θυελλώδης έρωτας που έγραψε ιστορία.


Δύο σπουδαίες προσωπικότητες, συναντήθηκαν, ερωτεύτηκαν, οδηγήθηκαν σε γάμο αλλά η σχέση τους είχε άδοξο τέλος. Η σπουδαία ηθοποιός, έφυγε από τη ζωή στις 28 Μαίου του 1978.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
 
Δύο σπουδαίες προσωπικότητες, συναντήθηκαν, ερωτεύτηκαν, οδηγήθηκαν σε γάμο αλλά η σχέση τους είχε άδοξο τέλος. Η σπουδαία ηθοποιός, έφυγε από τη ζωή στις 28 Μαίου του 1978.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
Κυβέλη. Μια σπουδαία, χαρισματική γυναίκα όλο δύναμη και πάθος. Στην εποχή της, όταν κάποιος συζητούσε για θέατρο, το μυαλό του πήγαινε στις δύο σπουδαίες μορφες της τέχνης με τις συγκλονιστικές ερμηνείες. Την Κυβέλη και την Κοτοπούλη.
Την Κυβέλη την ονόμασαν "Μεγάλη Κυρία" του Θεάτρου. Ήταν η  ιέρεια η οποία κυριάρχησε σε ρόλους τόσο κωμικούς όσο και δραματικούς  για περίπου επτά δεκαετίες.

Η Κυβέλη γεννήθηκε το 1887. Φημολογείται, ότι ήταν νόθο παιδί του βασιλιά Γεωργίου του Α!
Ο Αναστάσης και η Μαρία Αδριανού, τη βρήκαν στην πόρτα του σπιτιού τους στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, με κόσμημα στο λαιμό, χαραγμένο πάνω το όνομα Κυβέλη. Οι θετοί γονείς της  μπορεί να ήταν φτωχοί και απλοί άνθρωποι , αλλά ηταν πλούσιοι σε ανθρωπιά.
Η μητέρα της μπορεί να θεωρούσε συμφορά την ενασχόληση της Κυβέλης με την υποκριτική, ωστόσο εκείνη - όπως όλα έδειχναν- ήταν γεννημένη για να την υπηρετήσει.
`Ενας έρωτας δυνατός, φλογερός, ήρθε κάποτε για να αναταράξει τη ζωή της... Η γνωριμία της με το Γιώργο Παπανδρέου την οδήγησε σε μια θυελλώδη σχέση.
Εκείνη την εποχή ήταν και οι δύο παντρεμένοι.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου με τη Σοφία Μινέικο. Ο καρπός του έρωτά τους ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. `Ενας γάμος που δεν είχε διάρκεια, καθώς μόλις ένα χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού του, ο Γεώργιος Παπανδρέου ερωτεύθηκε μια άλλη γυναίκα.
Η Κυβέλη παντρεύτηκε τρεις φορές - ο πρώτος με προτροπή της μητέρας της και οι άλλοι δύο με ανθρώπους που αγάπησε.  Πρώτα παντρεύτηκε τον Μήτσο Μυράτ και απέκτησαν την Μιράντα και τον Αλέκο. Οι άλλοι δύο έγιναν με ανθρώπους που αγάπησε. Ο δεύτερος σύζυγος ήταν ο επιχειρηματίας Κώστας Θεοδωρίδης και μαζί του απέκτησε την Αλίκη…Σε τουρνέ με τον θίασο της στη Χίο, γνώρισε τον νομάρχη Γεώργιο Παπανδρέου και ξεκίνησε μια φιλία μεταξύ τους που εξελίχθηκε σε παράνομη σχέση - καθώς και οι δύο ήταν ακόμα παντρεμένοι.
"Αν δεν είχα συναντήσει τον Γιώργη δεν θα είχα μάθει ποτέ τι πράγμα είναι ο έρωτας" είπε κάποτε η Κυβέλη.
Παντρεύονται τελικά και ύστερα  από αρκετά χρόνια, στο τέλος της δεκαετίας, αφού έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Γιώργο, ο Παπανδρέου δεν θέλει την Κυβέλη στη σκηνή. Εκείνη τελικά αποσύρεται για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, από  το 1934 έως το 1949, με μια μικρή διακοπή το 1941. Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια. Θα ακολουθήσει την πορεία του άντρα της που φτάνει μέχρι την πρωθυπουργία- φυγαδεύεται, μάλιστα, στη Μέση Ανατολή, κοντά του. Οι περιπέτειες με την υγεία του αγαπημένου της γιου, την οδηγούν σε πολλά ταξίδια στην Ευρώπη και την Αμερική. Ο έρωτας με τον Παπανδρέου τελματώνει. Από το 1949 αποξενώνονται. Δεν θα πάρουν ποτέ διαζύγιο αλλά θα παραμείνουν σε διάσταση. `Ενω βρισκόταν στις ΗΠΑ, του ζητά με  τηλεγράφημά της να φύγει από το σπίτι. Ο Παπανδρέου στη διαθήκη του, την κατήγγειλε για εγκατάλειψη στέγης με τη θέλησή της.

Φημολογείται ότι ο Παπανδρέου την εγκατέλειψε για άλλες γυναίκες και συγκεκριμένα για τη Ροζίτα Σεράνο, την εντυπωσιακήτραγουδίστρια από τη Χιλή. Σύμφωνα με την ποιήτρια και εγγονή της Κυβέλης, Βαλεντίνη Ποταμιάνου,  η σχέση του Γεωργίου Παπανδρέου με τη Σεράνο υπήρξε η αιτία του χωρισμού του ζευγαριού.klik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες