Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Άλφρεντ Άντλερ:Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στη ζωή είναι ότι ίσως παίρνεις υπερβολικά πολλές προφυλάξεις.

Ο σπουδαίος συνεργάτης του Σίγκμουντ Φρόυντ και ιδρυτής της ατομικής ψυχολογίας, έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 28 Μαίου του 1937.- Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
 
Ο σπουδαίος συνεργάτης του Σίγκμουντ Φρόυντ και ιδρυτής της ατομικής ψυχολογίας, έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 28 Μαίου του 1937.- Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
`Αλφρεντ `Αντλερ... Κορυφαίος Αυστριακός γιατρός και ψυχολόγος, ιδρυτής της σχολής της Ατομικής ψυχολογίας. Συνεργάστηκε με τον ΣίγκμουντΦρόυντ για 9 περίπου χρόνια εκφράζοντας δικές του ανεξάρτητες απόψεις για το πρόβλημα των νευρώσεων. Μπορεί να δέχτηκε την άποψη της ύπαρξης ασυνείδητων δυνάμεων που συμμετέχουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς και της προσωπικότητας γενικά του ατόμου, αλλά απέρριψε τις απόψεις του Φρόυντ που σχετίζονται με το περιεχόμενο του ασυνείδητου και την παντοδυναμία της λίμπιντο.
Συγκέντρωσα 10 αποφθέγματά του και σας τα παραθέτω...
Η υπερβολική ευθιξία είναι έκφραση ενός αισθήματος κατωτερότητας.
Οι μόνοι φυσιολογικοί άνθρωποι είναι αυτοί που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά.
Ο εγωιστής δεν ενδιαφέρεται ποτέ για τους συνανθρώπους του και παρ’ όλο που συναντάει τις περισσότερες δυσκολίες στη ζωή, κάνει το μεγαλύτερο κακό. Από τέτοιους ανθρώπους πηγάζουν όλες οι ατυχίες στη ζωή.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στη ζωή είναι ότι ίσως παίρνεις υπερβολικά πολλές προφυλάξεις.
Είναι ευκολότερο να πολεμάς για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα μ’ αυτές.
Πρέπει να ερμηνεύουμε τον κακό χαρακτήρα σαν ένα σημάδι αισθήματος κατωτερότητας.
Για την ανάλυση της συμπεριφοράς ενός ατόμου, πρέπει να εξετάζονται: η σχέση με το κοινωνικό σύνολο, η σχέση με τη δουλειά, η σχέση με το σεξ.
Ο άνθρωπος μαθαίνει πολύ περισσότερα απ` όσα καταλαβαίνει.
Όσο μεγαλύτερο το αίσθημα κατωτερότητας που έχει βιώσει ένας άνθρωπος, τόσο μεγαλύτερη η ορμή για κατάκτηση και τόσο πιο βίαιη η συναισθηματική διαταραχή.
Ο νευρωτικός είναι καρφωμένος στο σταυρό της φαντασίας του.klik.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες