Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ο αλλοδαπός παράγοντας, το πακέτο, οι Τσετσένοι, τα… κομμένα δάχτυλα και ο «φυτευτός» διαιτητής

Σε κάποια χώρα –δεν λέμε ήπειρο για να μην καρφωθούμε– τοποθετήθηκε από την ανώτατη υπερκείμενη αρχή του ποδοσφαίρου ένας ποδοσφαιρικός παράγοντας από άλλη βεβαίως χώρα για να επιβλέπει τα τεκταινόμενα σε ένα πρωτάθλημα όλο προβλήματα.

Αν και ο βίος και η πολιτεία του παράγοντα αυτού ήταν γνωστά, εν τούτοις επιλέχθηκε γιατί μιλούσε άριστα τη γλώσσα της χώρας στην οποία τοποθετήθηκε… Επαληθεύοντας την παροιμία «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του», προσέγγισε με τη βοήθεια παλαιού συνεργάτη του, έναν πάμπλουτο ιδιοκτήτη ομάδας από τον οποίο πήρε ένα μεγάλο, μα πολύ μεγάλο πακέτο με ευρώπουλα. Το πακέτο δόθηκε μετά την υπόσχεση του παράγοντα ότι «οι διαιτησίες θα πηγαίνουν τρένο» την ομάδα του ιδιοκτήτη, τα διοικητικά όργανα του ποδοσφαίρου δεν θα του χαλάνε χατίρι, και διάφορες άλλες υποσχέσεις.
Έτσι ξεκίνησαν. Στην πορεία όμως ο αλλοδαπός παράγων δεν ήταν αρκετά συνεπής απέναντι στον ιδιοκτήτη. Ναι μεν οι διαιτησίες δεν τον αδικούσαν, πλην όμως δεν τον ευνοούσαν στον βαθμό που θα ήθελε. Επικοινώνησε λοιπόν με τον παράγοντα και απαίτησε την επιστροφή του πακέτου. Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει ο παράγοντας επί σειρά μηνών να έρχεται στη χώρα που οι μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου τον είχαν τοποθετήσει με σαφείς οδηγίες. Από εδώ και πέρα επαληθεύτηκε και το ισλαμικό γνωμικό που αναφέρει ότι «όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ».
Έτσι, ένα πρωινό μια ομάδα από 2-3 κυρίους –μάλλον από την Τσετσενία– επισκέφτηκε τον παράγοντα στη χώρα του, του χτύπησε την πόρτα και ζήτησε πίσω το πακέτο. Έντρομος ο παράγων εξήγησε ότι το πακέτο έχει ήδη φαγωθεί.
Πολύ ήρεμα οι «επισκέπτες» τού εξήγησαν ότι το πρόβλημα έχει τρεις μόνο λύσεις:
1] Να επιστρέψει άμεσα το πακέτο, ώστε να το πάρουν μαζί τους.
2] Αν δεν πάρουν το πακέτο, έχουν εντολή να πάρουν μαζί τους 3-4… δάκτυλα. Δάκτυλα, βεβαίως, του παράγοντα.
3] Να μεριμνήσει ώστε σε ένα πολύ σπουδαίο αγώνα της ομάδας του ιδιοκτήτη να τοποθετηθεί διαιτητής που θα βοηθούσε την ομάδα να κερδίσει.
Όπως ήταν φυσικό, ο παράγοντας διάλεξε την τρίτη λύση, αλλά τους ζήτησε να βρει ο ιδιοκτήτης τον διαιτητή και αυτός θα φρόντιζε για την τοποθέτησή του. Η συνέχεια για τους μυημένους είναι γνωστή. Ο ιδιοκτήτης τού είπε ποιον διαιτητή θέλει, ο παράγοντας τηλεφώνησε στον συνεργάτη του, ο οποίος με πολύ ψυχομανητό κατάφερε να τοποθετήσει τον «επιλεγμένο» από τον ιδιοκτήτη διαιτητή στο συγκεκριμένο παιγνίδι. Ο διαιτητής αποδείχτηκε λίρα 100, αφού με σπρώξιμο άνευ προηγουμένου η ομάδα του ιδιοκτήτη κέρδισε το παιγνίδι.
Τα γεγονότα όμως, όπως ήταν φυσικό, έγιναν γνωστά στους υπερκείμενους παράγοντες του ποδοσφαίρου, που πολύ απλά όχι μόνο τον έβαλαν στο ψυγείο, αλλά του απαγόρεψαν και να ξεχάσει ακόμη και ως… τουρίστας τη χώρα που τον είχαν τοποθετήσει. Μακάρι τα παραπάνω να ήταν προϊόν της φαντασίας μας.
Δυστυχώς, δεν είναι…


iapopsi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες