Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Δεσμεύτηκε η περιουσία του Γιάννου Παπαντωνίου

Δεσμεύτηκε η κινητή και ακίνητη περιουσία του Γιάννου Παπαντωνίου. Την απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμα του.

Η δέσμευση αφορά στο σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά, στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Η δέσμευση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.
Η δέσμευση έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για δωροδοκίες σε συμβάσεις εξοπλιστικών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου και της  προκαταρκτικής εξέταση για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας από τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Πριν από λίγες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί αιφνιδιαστική έφοδος στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην υπουργού. Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελέας Διαφθοράς την οδήγησαν στην εκτίμηση πως μπορούν να στηρίξουν αίτημα για τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας που ανήκει στον κ. Παπαντωνίου (όχι δηλαδή και σε μέλη της οικογένειάς του), γεγονός που έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.
Κομβικής σημασίας πάντως θεωρείται η αποκάλυψη των ελβετικών αρχών για την ύπαρξη δυο τραπεζικών λογαριασμών και ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου.
Γι’ αυτό άλλωστε και υποβλήθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τους Ελβετούς που εστάλη στις 22 Μαρτίου iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες