Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Παράταση στην οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων...

Υπουργείο ΟικονομικώνΠαράταση 2-3 μηνών στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, που...
εκπνέει μεθαύριο Τετάρτη 31 Μαΐου, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Τούτο, με αφορμή ότι πολλές ενώσεις λογιστών από όλη τη χώρα, με επιστολές τους προς το υπουργείο Οικονομικών, ζητούν την παράταση της προθεσμίας επικαλούμενοι αυξημένο ενδιαφέρον από την πλευρά των φορολογουμένων.

Αρμόδια στελέχη θεωρούν ικανοποιητικό τον ρυθμό ανταπόκρισης των φορολογουμένων στη ρύθμιση από την οποία, μέχρι στιγμής, έχουν βεβαιωθεί -και όχι εισπραχθεί- φόροι 200 εκατ. ευρώ.

Και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι βέβαια οι φορολογούμενοι οι οποίοι, αφού αποκαλύπτουν τα αδήλωτα κεφάλαιά τους για να γλιτώσουν από ποινικές κυρώσεις ή φορολογικές επιβαρύνσεις (οι οποίες μπορούν να φτάσουν ακόμα και το 120% του κεφαλαίου), στη συνέχεια ρυθμίζουν την οφειλή τους σε 12 ή ακόμη και σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Η παράταση -εφόσον πάρει πράσινο φως από τους δανειστές- σχεδιάζεται να συνοδευτεί από επιπλέον αύξηση στο πέναλτι (πρόσθετο φόρο) που προβλέπει ο νόμος για το κλείσιμο των υποθέσεων, από 10% σήμερα σε 12% ή και 15%...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες