Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Ο Χάρης Θεοχάρης και η χειραψία με τον (πάλαι ποτέ)… “αρχιερέα της διαπλοκής”


Σημεία των καιρών, θα έλεγε κανείς. Είναι αλήθεια ωστόσο ότι λίγοι Έλληνες θα απαντούσαν σήμερα ότι ο Κώστας Σημίτης υπήρξε από τους πρωθυπουργούς που προστάτευσαν την κοινωνία και το μέλλον του τόπου. Επί ημερών του, η διαπλοκή έκανε πάρτι, και η διαφθορά προσέλαβε άλλες, ιστορικά μνημειώδεις και μη συγκρίσιμες διαστάσεις.
Ο Κώστας Καραμανλής τον είχε αποκαλέσει κάποτε “αρχιερέα της διαπλοκής”. Μπορεί αργότερα να… ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό για λόγους τακτικής και πολιτικής… κομψότητας, η πραγματικότητα ωστόσο δεν αναιρείται. Όσο κι αν… χτυπιούνται και ξεσηκώνονται τα λεγόμενα ‘ορφανά του Σημίτη”. Όλοι εκείνοι που θησαύρισαν στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, σε μια περίοδο, επί Σημίτη, κατά την οποία καταγράφηκε η μεγαλύτερη και πλέον βίαιη αναδιανομή πλούτου, εν καιρώ ειρήνης, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τουλάχιστον).
Η γοητεία που ασκεί ο “αρχιερέας” ωστόσο, παραμένει αμείωτη. Επειδή, η ζωή έδειξε ότι, όσοι βρέθηκαν κοντά του, όχι μόνο δεν χάθηκαν, αλλά αντιθέτως κάνουν δουλειές. Πολλές δουλειές. Χωρίς σπονδυλική στήλη ηθικής και αξιοπρέπειας, όπως εκείνοι που χυδαιολογούσαν επί δεκαετίες κατά της Κεντροδεξιάς, της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή, και σήμερα διεκδικούν να… σταυλιστούν κοντά στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Χθες στο ΕΒΕΑ, σε παρουσίαση βιβλίου, ο Κώστας Σημίτης ήταν εκεί. Φυσικά, σε προστατευμένο περιβάλλον. Μακριά από την κοινωνία, την οποία απαξίωσε τόσο, ώστε δεν δέχτηκε καν να ακούσει την κρίση της στις εκλογές του 2004, και… το έσκασε, παραδίδοντας το θαυμό δαχτυλίδι στον τελευταίο των Παπανδρέου.
Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να του υποβάλλουν τα σέβη τους. Άλλοι… ευεργετημένοι, και άλλοι όχι. Ο Χάρης Θεοχάρης, που εικονίζεται στη φωτογραφία, δεν υπήρξε ευεργετημένος. Η σπουδή του ωστόσο, δείχνει και τη δική του λάθος αντίληψη για την Ελλάδα, την πολιτική και όσους μας οδήγησαν στην κρίση. Σε μοιραίες φιγούρες σαν τον Κώστα Σημίτη, δεν δίνεις το χέρι σου.
Κρίμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες