Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Σάφι Ρόουζ Ρούσσος

Συγκλονιστική δήλωση Έλληνα γιατρού στο Μάντσεστερ: «Πολύ επώδυνο για μας όταν θα μάθει η μάνα για την Σάφι»

mononews
Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάντσεστερ, βρίσκεται η μητέρα της άτυχης 8χρονης Σάφι, Λίζα Ρούσσος, που δεν ξέρει ακόμα για το νεκρό κοριτσάκι της.

Στο Νοσοκομείο αυτό, βρίσκεται και ένας Έλληνας πλαστικός χειρουργός, ο Γιώργος Χριστόπουλος, που παρακολουθεί την κατάστασή της. Μάλιστα, μίλησε στο protothema.gr για εκείνη και για την αμηχανία που θα υπάρχει όταν θα πρέπει να μάθει για την κόρη της.
Το σώμα της, όπως είπε, είναι γεμάτο πληγές και τρύπες, από τις βίδες της βόμβας. «Η γυναίκα είναι  διασωληνωμένη, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της αλλά δεν έχει ακόμα επαφή με το περιβάλλον. Δεν την έχουμε ξυπνήσει γιατί θα χειρουργηθεί πάλι τις επόμενες ημέρες και για αυτό το λόγο δεν γνωρίζει ότι η 8χρονη κορούλα της δεν ζει πια».
«Φαντάζομαι ότι μόλις  ανοίξει τα μάτια της και μας ρωτήσει θα μας είναι πολύ επώδυνο να της πούμε την αλήθεια. Αυτή η μητέρα ήταν μαζί με τα κοριτσάκια της στη συναυλία και πρέπει να ήταν πολύ κοντά  στο σημείο που έγινε η έκρηξη γιατί πραγματικά ήταν πολυτραυματίας, δηλαδή  το σώμα της ήταν  γεμάτο πληγές και προσπαθούσαμε να βγάλουμε από τις πληγές της βίδες και μπουλόνια. Η κατάστασή της ήταν πολύ σοβαρή. Δεν είναι υπερβολικό να πω ότι τόσο η ίδια όσο και οι τραυματίες που έφταναν στο νοσοκομείο, γονείς με τα παιδιά τους ήταν χιλιοτρυπημένοι στα σώματά τους  από την έκρηξη. Η κατάσταση ήταν τραγική και σοκαριστική».
Ο χειρουργός, πάντως, έκανε αναφορά και στην άλλη κόρη της Λίζας Ρούσσος, που έχει τραύματα στο σώμα αλλά η ζωή της δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο: «Όσο για το άλλο κοριτσάκι της νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο και από όσο γνωρίζω δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο η  ζωή του».
Όπως είπε ο κ. Χριστόπουλος, οι πληγές του σώματος θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να κλείσουν, σε αντίθεση με τις πληγές της ψυχής των συγγενών των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες